[fusion_builder_container hundred_percent=»no» equal_height_columns=»no» menu_anchor=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_position=»center center» background_repeat=»no-repeat» fade=»no» background_parallax=»none» parallax_speed=»0.3″ video_mp4=»» video_webm=»» video_ogv=»» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_loop=»yes» video_mute=»yes» overlay_color=»» video_preview_image=»» border_color=»» border_style=»solid» padding_top=»» padding_bottom=»» padding_left=»» padding_right=»» type=»legacy»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ layout=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_color=»» border_style=»solid» border_position=»all» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» center_content=»no» last=»true» min_height=»» hover_type=»none» link=»» border_sizes_top=»» border_sizes_bottom=»» border_sizes_left=»» border_sizes_right=»» first=»true» type=»1_1″][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»] Glutenfire og laktosefrie havrelefser var noe av det første jeg eksperimenterte med da jeg startet på lavFODMAP-dietten. Surdeigsbrød av spelt var ikke den gang testet og spelt var (er høy FODMAP og jeg var ikke blitt helt vant til det glutenfrie kjøpebrødet. Å bake glutenfritt brød selv var stort sett en katastrofe, så da jeg klarte å lage disse ble jeg superglad. Se også: Min oppskrift på speltsurdeigsbrød, steg for steg fra starter til ferdig brød Prøv gjerne: Verdens beste glutenfrie gjærdeig til rundstykker, pizza og/eller pitabrød For jeg hadde lyst på noe som lignet på brød. Disse var utrolig enkle og raske å lage og resultatet ble en blanding av brød og grov lefse. Godt og mettende var det og! Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre [/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Glutenfrie og laktosefrie havrelefser

Ca. 3-4 stk. 1 egg 25 g. glutenfrie havregryn Få fremgangsmåten: Slik lager jeg havremel av havregryn 10 g. olje 10 g. Maizena 50 g. laktosefri yoghurt 1/2 ts. bakepulver 1/2 ts. fiberhusk Litt sukker Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre [/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Fremgangsmåte

Bland alt det våte og rør inn det tørre. Sett lefsene på bakepapirkledd stekebrett med en skje. Gni røren utover slik at du får tynne lefser. Stek på midterste rille, 200 g. i ca. 3-4 min. Lefsene kan godt være litt bleke, da blir de mest saftig! Få oppskriften: Vafler med havremel
Glutenfrie laktosefrie havrefser i ovn lavFODMAO low FODMAP

Slik så de ferdige lefsene/lappene ut etter 4-6 min. i ovnen. Øverst til venstre: undersiden

Serveres med valgfritt pålegg. Lagre Lagre Lagre Lagre Lagre [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.