Glutenfri rød saus

Denne oppskriften på glutenfri rød saus fikk jeg på heimkunnskapen, i 7. klasse på ungdomsskolen.

Jeg husker fortsatt det mislykkede forsøket til nabo(mannen) min. Han rørte for mye og det hele ble bare veldig seigt. Rådet er derfor: IKKE rør for mye i blandinger med potetmel (gjelder også potetmos forresten)!

1 dl. vann

1 dl. lav FODMAP saft (bruk en du vet du tåler, FUN light er lavFODMAP)

Kok opp og ta kjelen av kokeplaten. Bland 1 ts. potetemel med litt (ca. 0,25 dl) kaldt vann og hell blandingen i en tynn stråle i den varme saften mens du rører forsiktig. Gi et lite oppkok og avkjøl. God til både riskrem og laktosefri iskrem!

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.