Imodium, et must!

Imodium, et must!

Jeg har alltid Imodium med meg i vesken. Skal jeg ut å reise hender det jeg tar 1/2 for å forebygge. Legen har til og med sagt at dette er lurt, da unngår jeg at jeg plutselig må på do under flyreisen (noe som er mitt største mareritt).

Flere forskjellige typer Imodium

Jeg foretrekker Imodium Comp, den som inneholder Simeticone. Jeg synes den lindrer de verste magekrampene (antageligvis fordi den tar noe av luften). Dessverre får man ikke den på resept i Norge og den er ganske dyr. Skal du til utlandet kan du kjøpe den der, til halve prisen! Vanlig Imodium er det mulig å få på resept, men jeg vet ikke hvilke vilkår som må oppfylles for å få dette.

I utlandet (muligens også i Norge?) får man også Imodium Instant. Dette er en smeltetablett som man bare legger på tungen. Genialt når man er skikkelig, skikkelig dårlig og alt renner gjennom, eller når man ikke har tilgang til drikke. Min erfaring er dog at den ikke virker så godt som den i pilleform.

NB! Jeg er ikke lege og dette er et råd fra pasient til pasient. Du må selv snakke med legen din om medisinering!

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

 1. Ashlee

  Forhørte meg om imodium på blåresept men det hadde legen aldri hørt om. Men man kan visst få den andre typen som skal være likt på blå resept ?!

  Svar
  • Cecilie

   Det KAN være at det var Loperamid jeg fikk, men det er jo det samme. Loperamid er virkestoffet i Imodium slik ejg har forstått det. Jeg er ikke lege så dette kan jeg ikke… Xxx.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere historier