[fusion_builder_container hundred_percent=»no» equal_height_columns=»no» menu_anchor=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_position=»center center» background_repeat=»no-repeat» fade=»no» background_parallax=»none» parallax_speed=»0.3″ video_mp4=»» video_webm=»» video_ogv=»» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_loop=»yes» video_mute=»yes» overlay_color=»» video_preview_image=»» border_color=»» border_style=»solid» padding_top=»» padding_bottom=»» padding_left=»» padding_right=»» type=»legacy»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ layout=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_color=»» border_style=»solid» border_position=»all» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» center_content=»no» last=»true» min_height=»» hover_type=»none» link=»» border_sizes_top=»» border_sizes_bottom=»» border_sizes_left=»» border_sizes_right=»» first=»true» type=»1_1″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Laktosefri fetadressing er kjempegod til kylling og fisk samt salat. Siden de fleste ferdige sauser og dressinger inneholder løk og/eller hvitløk er det mange som savner sauser og dressinger. Heldigvis er det ikke så vanskelig å lage!

TIPS: Bernaisesaus er superlett å lage selv!

Se også: Lag din egen lavFODMAP sweet chili saus

Salat lager du enkelt av det du har i huset av grønnsaker, f.eks. salat, agurk, tomat, paprika, kokt egg, ost i terninger… Visste du forresten vanlig hvitost er naturlig laktosefri?

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Visste du forresten vanlig hvitost er naturlig laktosefri? Hvis du ikke får tak i laktosefri fetaost kan du ta en laktasetablett før måltidet. Laktase er et enzym som spalter laktosen. De fleste asiatere har laktaseproduksjon fra fødselen av, men etterhvert produserer kroppen mindre og mindre. Nordmenn kan også ha lite laktaseenzymer, spesielt gamle mennesker. Da kan det hjelpe å ta laktaseenzymer sammen med måltidet.

Les mer: Laktase, hjelper det?

Laktosefri fetadressing

1/2 pakke med laktosefri fetaost (Arla har en laktosefri fetaost)

1/2 beger laktosefri rømme

Frisk gressløk

Litt salt og pepper

Litt chili

Fremgangsmåte

Mos den laktosefrie fetaosten, bland inn laktosefri rømmen, gressløk og krydder.

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

La dressingen stå kaldt i 5 min. Laktosefri fetadressing er en veldig frisk dressing. Om du vil ha litt mer sødme kan du blande inn 1 ts. tomatketchup.

TIPS: Majones er superlett å lage selv!

Laktosefri fetadressing passer også godt som dip til grønnsaker!

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8605″][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.