lavFODMAP på lavbudsjett

av | lavFODMAP-hjelp | 2 kommentarer

Her er noen tips til hvordan du kan spise lavFODMAP på lavbudsjett

Mange tenker på det å spise lav FODMAP som en utfordring for lommeboken. Hvete- gluten- og laktosefritt er ofte dobbelt så dyrt som «vanlig» mat og, ihvertfall jeg, merker at jeg nå spiser mer kjøtt/fisk enn jeg gjorde før. Billige, tørkede krydderblandinger er også byttet ut med friske urter.

LavFODMAP på lavbudsjett

En del butikker selger ut ferskvarer som går ut dagen etter, eller samme dagen, til 50%. Dette er varer som som oftest er helt fine (det er ikke slik at en matvare plutselig blir dårlig i det klokken slår tolv… ) og kan holde seg i flere dager etter utløpsdatoen. Jeg har alltid vært litt kritisk til å spise mat som er på vei til å gå ut, men etter å ha erfart at jeg fortsatt lever etter å ha spist «utgåtte varer», har jeg begynt å tørre litt mer.

Noen varer er tryggere enn andre

Egg er bl.a. en av matvarene jeg aldri tviler på. Norske lover gjør at de har veldig kort holdbarhetstid på pakken, men de kan fint spises flere uker etter utløpsdato. Her i huset spiser vi mye egg, så når jeg finner egg til halv pris hamstrer jeg.

Får du egg på tilbud kan du for eksempel lage vafler!

Oksekjøtt er også helt ok å kjøpe selv om det er kort holdbarhet.

Svin og kylling er jeg litt mer skeptisk til, men kylling spiser jeg mye av, så når jeg finner det har jeg kjøpt og fyllt fryseren. Jeg tenker at jeg må kunne lukte og se om det er uspiselig og så lenge det blir godt stekt krysser jeg fingrene for at det går bra…

Tørrvarer har jeg aldri noe i mot å bruke etter utøpsdato. De kan visstnok holde seg i flere år etter de er gått ut!

Pensjonistene og meg

En av de lokale butikkene her jeg bor er ganske ny og det virker som om de har litt problemer med logistikken, de har ofte og mye varer som har kort holdbarhet. Hehe, jeg føler meg skikkelig tragisk som skriver dette, men i det siste har jeg hamstret litt når jeg har funnet f.eks. kyllingfilet og steker til halv pris. Det er liksom pensjonistene og meg som driver og sloss om maten maten på lavbudsjett …. Eneste forskjellen er nok at jeg synes det er litt flaut… Jeg prøver å finne ut hvorfor, men jeg klarer ikke å finne svaret… Jeg burde jo heller ha slått meg selv på skulderen og tenkt at jeg har vært smart: «Penger spart er penger tjent!» (Eller noe i den duren… ordspråk har aldri vært min greie…)

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

 1. Maria

  Nordmenn er alltid veldig blyge når det kommer til pruting og kuponger og billige varer. Jeg har også lurt på hvorfor. I de mange andre land er da dette helt problemfritt.

  Svar
  • Cecilie

   Kanskje fordi vi forbinder det med å være fattig? Jeg hater forresten å prute også…

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere historier

lavFODMAP-hjelp

Hvor mye sitter i hodet?

Jeg vet at det er mange som sikkert blir både provoserte og sinte når de leser overskriften min: Hvor mye sitter i hodet? Spesielt fordi veldig mange har blitt fortalt at IBS er psykisk pga. manglende kliniske funn. Jeg er den første til å si at IBS absolutt er...

Les mer...