kylling sousvide

Kylling sousvide

Ikke verdens vakreste dandering… Kyllingen ble krydret med frisk timian, oregano, salt og pepper før den ble vakuumert og forseglet. Første gang jeg laget kylling i sousvide maskinen hadde jeg for høy temperatur, fordi jeg var redd for salomonella og denslags.

I ettertid har jeg lært at det meste av bakterier blir drept om man har kjøttet liggende i vannbadet i mer enn 25 min. etter at kjøttet er gjennomvarmt så lenge temperaturen holder over 57 (?) grader. Derfor brukte jeg 62 grader, men tror kanskje jeg skal gå ned til 61 igjen, som jeg hadde forrige gang. Jeg tror det ble enda bedre.

For å oppsummere så sousvidet jeg kyllingen i 62 grader i 2,5 timer.

Les mer om hvorfor jeg er så glad i sousvide i dette innlegget: Hvorfor sousvide?

Har du ikke sousvide-maskin? Les min test av sirkulator.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.