Rislapper laget på risgrøt av rismel

av | Frokost og lunsj, lavFODMAP oppskrifter | 0 kommentarer

Etter å ha laget rislapper med risengrynsgrøt tenkte jeg at jeg ville prøve meg på å lage rislapper laget på risgrøt av rismel.

Til rislapper laget på risgrøt av rismel trenger du:

Lag risgøt:

70 g. smør

30 g. rismel

3 dl. laktosefri melk

Smelt smøret, pisk inn rismel og spe med melken. Kok opp mens du rører. La stå på svak varme i ca. 10 min. Rismel bruker litt lengre tid på å tykne enn hvetemel, men det virker som om det tykner mer! La grøten bli kald.

Lag røren:

2 egg

litt sukker

30 g. bokhvetemel

70 g. potetemel

2/3 ts. bakepulver

2 ss. laktosefri rømme (kan byttes til yoghurt)

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker til eggedosis. Pisk inn den kalde grøten og rømmen. Tilsett det tørre og la røren stå å svelle 15-20 min.

Stekes på middels varme. Serveres med syltetøy eller annet pålegg. Lappene kan fryses. Jeg har frosset mine i porsjonspakker slik at jeg kan ta opp akkurat det jeg trenger til ett måltid.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.