Første gang jeg laget sousvide svinestek ble det mislykket, veldig mislykket. I koketabellen som kom med maskinen står det at svinestek skal ha en kjernetemperatur på rundt 70 grader. Jeg tenkte jeg skulle være litt vågal og satte temperaturen på 68 (tror jeg) og sousvid’et svinesteken i 10-12 timer. Det som kom ut var meget begrederlig… En tørr, innskrumpet kjøttklump der all kjøttsaften lå igjen i posen…. Jeg ble så skuffet at jeg nesten var på vei til å levere maskinen tilbake til butikken. Heldigvis er jeg et stabeist, så jeg prøvde igjen. Da satte jeg temperaturen, etter råd fra andre, erfarne sousvidere, på 60 grader og lot maskinen gå i 10 timer. Resultatet var intet annet enn veldig bra!

Sousvide svinestek med bacon

 

I dag har jeg altså prøvd meg igjen, men denne gangen med litt bacon samt salt og pepper. Om noen timer skal herligheten fortæres og jeg kommer tilbake med resultatrapport!

Og her er resultatet:

Fantastisk godt!

Sousvide svinestek

Sousvide svinestek

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.