Glutenfri og laktosefri peppersausGlutenfri og laktosefri peppersaus

Oppskriften er postet i et annet innlegg, men jeg tenkte det var lurt å poste den i et eget innlegg, så blir det lettere å finne den igjen!

Til 2-3 porsjoner glutenfri og laktosefri peppersaus trenger du

Litt gulrot og det grønne fra vårløk

2 dl. matfløte

Buljong (eller salt) Touch of taste sin oksefond er lavFODMAP

1/2 ts. grovkvernet pepper

Litt sukkerkulør

Fremgangsmåte

Stek gulroten og vårløken og hell på 2 dl. matfløte. Tilsett litt buljong, begynn med  litt og smak, tilsettt litt mer om nødvendig, og ca 1/2 ss. med grovkvernet pepper. La sausen småputre til den er blitt tykk, ca. 5-10 min. For mørkere farge kan du bruke litt sukkerkulør, men det er ikke nødvendig. Har du ikke lav FODMAP buljong kan du bruke salt.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

3 Kommentarer

 1. juliannely

  Det ser deilig ut 🙂

  Jeg har brukt litt av knorr sin kyllingbuljong før. Den inneholder kun 1 % løk og ikke hvitløk i det hele tatt. En buljong i en rett som lages til to eller flere vil nok være trygt. Ellers så fant jeg kyllingfond fra touch of taste på meny. Den inneholder hverken løk eller hvitløk (bare litt aroma fra selleri hvis vi skal være litt «nazi». Den var veldig god.

  http://www.touchoftaste.se/produkt/kycklingfond/

  Jeg må prøve å lage fond fra bunn en dag. Koke et eller annet skrog og tilsette noen grønnsaker lavt på FODMAPs. Går an å fryse ned i terninger, kanskje? 🙂 Har du prøvd å lage eget fond?

  Svar
  • Cecilie

   Ah, tusen takk for tips om buljong. Litt usikker på hva som er forskjell på fond og kraft… Kanskje fond er mer redusert/kokt inn? Anyway, så har jeg altså laget fiskekraft og kyllingkraft. Må sikkert koke en halv evighet for å få det så konsentrert til at man kan fryse det ned sm isbiter… tenker jeg… 🙂 Nei, om jeg kan gjøre det lett med å kjøpe buljong/fond whatever, så gjør jeg det… 🙂

   Svar
   • juliannely

    Jeg aner ikke forskjellen på fond og kraft, men god smak gir det i alle fall. Jeg bruker ikke så mye av det, men når jeg skal lage risotto eller mekke sammen en god saus så er det viktig med god kraft som ikke krever så mye tid. Ellers så smakssetter jeg oftest med vanlige krydder 🙂

    Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.