De siste dagene har magen trøblet seg igjen og jeg er usikker på hva det egentlig er. En stund tenkte jeg at det måtte være en hvitløksolje jeg brukte på fredag kveld, men da burde symtomene ha gitt seg nå. Ellers kan jeg ikke finne noe «galt». Jeg holder derfor en knapp på eggløsning (sorry til dem som synes jeg er for personlig her, men det er vel noe alle jenter/damer har, så det burde ikke være tabu å skrive det her vel?). Det er også godt mulig at det bare er sånn, at det ikke finnes noe forklaring.

Jeg tror akkurat det med «ingen forklaring» er vikitg å tenke på og akseptere. Av og til er det nemlig slik, også for friske personer, at man bare har vondt i magen, uten noe årsak. For oss som går på diett er det fort gjort å skylde på maten, lete og lete og bli sprø i hodet fordi vi ikke finner ut av det. Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å lete litt, ev. teste ut matvaren jeg mistenker en gang eller to til, og så gi slipp. Jeg vet, det er lettere sagt enn gjort, men jeg skal ihvertfall prøve!

Andre som har tanker om dette?

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

2 Kommentarer

 1. Kristin

  Hei! Jeg leser med interesse det du skriver angående dårlige magedager og febrilsk søken etter hvorfor i kostholdet.
  Selv fulgte jeg lav fod map dietten i ett par år, og det var som en ny vidunderlig verden, jeg ble helt frisk! Så ble jeg plutselig dårlig på nytt – og dette helt uforklarlig. Ingen endring i livsførsel eller diett, ingen stresset hverdag eller negative livshendelser, ingen annen sykdom eller medisiner, ei heller infeksjoner eller antibiotikakurer. Denne dårlig perioden har ikke handlet om dager, jeg har så og si fått tilbake alle plagene jeg hadde før jeg startet på lav fod map og det har vart i over ett år. Jeg har IBS -C. Constella og Resolor er prøvet ut, med negativt utfall. Det verste for meg er den gedigne, smertefulle og målbare oppblåstheten (øker nesten 20 cm fra normalt midjemål) og med påfølgende utslitthet og tristhet. En ond sirkel, m.a.o. Jeg finner ingen svar i kostholdet, jeg følger fremdeles lav fod map. Verken leger eller gastrospesialister kan svare på hvorfor IBS`en har slått ut igjen i så stor grad.
  Er det noen hensikt for meg å fortsette å følge denne dietten? Har du noen råd, kjenner til problematikken selv eller andre som har tilsvarende problem? Til orientering har jeg deltatt på IBS kurset ved Haukeland sykehus.

  Vennlig hilsen Kristin

  Svar
  • Cecilie

   Hei,
   først vil jeg presisere at jeg ikke er lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Dette blir altså råd fra pasient til pasient. 🙂 Du sier du har fulgt lavFODMAP i ett par år. Jeg regner med at du ikke har fulgt lavFODMAP-eliminasjon så lenge og at du nå har et FODMAP-redusert kosthold? Har du funnet ut hva du overhodet ikke kan spise? Jeg tror kanskje jeg ville spist «normalt» (utenom det du vet a du reagerer kraftig på) en periode og sett. Om du ikke merker noen forskjell ville jeg kanskje gått tilbake til eliminasjon og tatt en ny runde med reintroduksjon. Kanskje du har begynt å reagere på noe nå? Det er slettes ikke lett å si hva man bør gjøre her… C.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere historier

This is my life low FODMAP lavFODMAP
Hverdagen

This is my life

This is my life Fra venste: Sirikit Lockert, redaktøren min fra Aschehoug, Christin Eide, fotografen min og meg. Denne reportasjen ble trykket i Åsane Tidende, lokalavisen der jeg bor, fredag 21. februar 2015. Jeg har postet hele artikkelen her både fordi jeg selv,...

Les mer...

lavFODMAP-bøker

Ny lavFODMAP-bok!

De siste månedene er det mange som har spurt meg om det kommer en oppfølger til den forrige boken min. Hittil har jeg vært litt hemmelighetsfull og jobbet i det skjulte, men nå er tiden inne for å si det: Ja, det kommer en ny lavFODMAP-bok! Jeg er veldig fornøyd...

Les mer...