Laktosefri yoghurt med hjemmelaget, glutenfri musli

av | Frokost og lunsj, lavFODMAP oppskrifter, Snacks og lette måltid | 2 kommentarer

Når du er supersulten og trenger noe for å få opp blodsukkeret litt brennkvikt kan du lage laktosefri yoghurt med hjemmelaget, glutenfri musli. Knus glutenfrie muslibarer og bland med yoghurt og du får en god start på dagen eller et næringsrikt og godt mellommåltid.

Laktosefri yoghurt med blåbær:

 

1/2 l. laktosefri yoghurt naturell

150 g. blåbær

25-30 g. melis

Rør blåbær og melis og bland dette med yoghurten. Smak ev. til med litt mer sukker om du vil ha en søtere yoghurt.

Glutenfrie muslibarer:

90 g. havregryn

30 g. sukker

25 g. solsikkekjerner

25 g. gresskarkjerner

30 g. olje

20 g. hakket sjokolade

Bland allle ingrediensene sammen og sett kakene som rektangulære barer eller små runde kaker. Stek i ca. 25 min. på 175 g. midterste rille. Barene oppbevares i en tett boks og holder seg 10-14 dager.

 

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. ladykershaw

    Kan man sløyfe sukkeret helt?!?

    Svar
    • Cecilie

      Jeg er usikker på om barene vil holde sammen om du ikke bruker sukker, men om du har tenkt å bruke de i yoghurt, som her, så gjør det ikke noe om de ikke henger sammen. 🙂 Det er bare å prøve!

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.