Sjokolademuffins eller cupcake?

Av en eller annen grunn klarer jeg ikke å bruke ordet «cupcake». Sikkert fordi jeg ikke liker ordet, men jeg vet ikke hvorfor jeg ikke liker det. Det blir bare helt feil for meg. Kanskje jeg er for gammel? Jeg assosierer muffins med noe godt, enkelt og greit, mens cupcakes får meg til å tenke på masse farger (kunstige?), søtt, kliss og noe jeg ikke umiddelbart kunne tenke meg å spise. Kanskje jeg tar feil? Anyway… Her kommer ihvertfall oppskrift på sjokolademuffins!

Sjokolademuffins

125 g. smør

180 g. sukker

2 egg

50 g. laktosefri fløte

1 ts. bakepulver

60 g.  laktosefri yoghurt naturell el. med vaniljesmak

150 g. TORO lys, glutenfri melblanding

1 ts. bakepulver

1 ss. kakao (om du vil ha mer sjokoladesmak/mørkere muffins kan du tilsette mer kakao)

Tilbereding:

Rør/pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg. Bland yoghurten og fløten og tilsett dette i smør/sukkerblandingen. Bland melet, bakepulveret og kakaoen og tilsett dette til slutt.

Stekes på midterste rille, 180 grader, i 15-20 min.

Sjokoladekrem:

300 g. laktosefri fløte

100 g. melis

10-15 g. kakao

Bland fløte, melis og kakao og pisk til krem.

TIPS:

Lag gulrotmuffins!

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.