Laksekaker

 

 

 

 

 

Laksekaker

Denne oppskriften på laksekaker fikk jeg av en venninne. Opprinnelig var det litt potetemel og andre meltyper i fiskekakene, men jeg liker best å spe minst mulig for å få et renest mulig produkt, og har derfor endret litt på opprinnelsesoppskriften. Disse laksekakene er så gode at sønnens bestekamerat, som egentlig er en fiskehater, gjerne kommer på besøk når han vet at jeg har laget fiskekaker!

LavFODMAP laksekaker:

250 g. laksefilet

1/2 dl. laktosefri matfløte

1 egg

1/2 ts. – 1 ts. salt

Pepper

1/2 ts. tørket ingefær (kan droppes)

Det grønne fra vårløken

1,5 ss. balsamicoeddik ev. sitron

Fremgangsmåte:

Kjør laksefileten sammen med egg, fløte, ingefær, balsamicoeddik eller sitron og salt og pepper i hurtimikseren til det blir en fin farse. Tilsett vårløk og bland godt.

IMG_6196Legg laksekakene med skje på en middels varm stekepanne og stek 2-3 min. på hver side. Ikke for lenge, da blir de tørre!

Serveres med potet, pasta eller som burger.

 

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

 1. Katrine Anita

  Tror du disse kan lages uten egg? Sønnen min tåler ikke egg og annen fisk enn laks, og mor har jo selvsagt fryktelig lyst på fiskekaker 😉

  Svar
  • Cecilie

   Jeg vil tro at det er egget som skaper «bindingen», som gjør at kakene blir luftige og som tar brodden av litt av fiskesmaken.. men la meg tenke… Siden jeg selv tåler egg har jeg aldri vært borte i det, men jeg har hørt at det finnes eggerstatning, har du prøvd det? Nå tenker jeg høyt her.. men kanskje litt revet ost kunne gjort susen? Eller rett og slett bare litt ekstra fløte? Kanskje litt fløte med fiberhusk? Jeg puttet forresten litt serranoskinke i deigen i går og det ble knallgodt!

   Svar
 2. Ashlee

  Hvordan får man den most? med sånn «babygrøt» mikser?

  Svar
  • Cecilie

   Hei Ashlee!
   Jeg bruker en kjøkkenmaskin med kniver, men om du har en boks med kniver som hører til stavmikseren kan du bruke den og. Jeg er litt usikker på om du klarer å mose laksen med bare stavmikseren, men det er jo bare å prøve! 🙂 Lykke til, og fortell gjerne om hvoradn det går!

   Svar
 3. Jun

  Laksen skal moses ustekt?

  Svar
  • Cecilie

   Jepp, det stemmer! Xxx

   Svar
  • Cecilie

   Jeg TROR det blir rundt 4-5 stk. Jeg lager som oftest mye større porsjon og fryser ned. 🙂

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.