Mange som går på lav FODMAP dietten sliter med å finne «noe godt» å spise. Derfor tenkte jeg at jeg ville lage en skikkelig god dessert som både allergikere og «normale» mennesker vil like. Resultatet ble Laktosefri yoghurtlademousse.

 

Yoghurtlademousse:

150 g. melke- og glutenfri sjokolade (jeg brukte Plamil, som fåes kjøpt både på Rema 1000 og Meny)

2 eggehviter

3 eggeplomme

180 g. laktosefri yoghurt naturell

100 g. laktosefri kremfløte

25 g. melis

Smelt sjokoladen i vannbad. NB! Det er viktig at det ikke kommer hverken vann eller damp i den smeltede sjokoladen! Mens sjokoladen smelter piskes eggehvitene stive og eggeplommene piskes lett. Kremfløten blandes med melis og piskes til krem.

Rør eggeplommene inn i den varme sjokoladen. Når dette er blandet godt rører du inn eggehvitene til du får en jevn blanding. Deretter skal yoghurten og til slutt kremen røres inn.

Røren helles i små porsjonsskåler ev. i en stor skål og settes kaldt i 2-3 timer.

Laktosefri yoghurtlademousse

Pynt:

150 g. laktosefri kremfløte

1 ss. vaniljesukker

100 g. laktosefri yoghurt naturell

Pisk fløten og vaniljesukkeret til krem og vend inn yoghurten.

PS. Yoghurtkremen gjør desserten litt mer syrlig. Sønnen likte yoghurtlademoussen best uten yoghurtkremen på toppen mens mannen likte desserten best med pynten. Her er det smak og behag som bestemmer!

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.