Gratulerer med dagen!

av | Høytider | 4 kommentarer

Håper alle har hatt en fin dag med mye god (lav FODMAP) mat! Selv spiste jeg den vanlige frokosten min, 2 egg og litt skinke. Før jeg gikk i besøk til svigermor spiste jeg litt hjemmelaget potetsalat og serranoskinke og i besøket ble det laks, eggerøre, kokt skinke og spekeskinke. Jeg hadde med meg hvit sjokolademousse til alle sammen, og gleden var stor da selv de som egentlig ikke liker sjokolademousse, likte min! Hurra!

Min kjære svigermor har, på sine eldre dager, fått grønne fingre og i dag fikk jeg se alt hun har plantet på den lille hageflekken sin: Gressløk, jordbær, ramsløk, løpstikke og div annet. Frekk som jeg er spurte jeg om jeg kunne få noen avleggere av ramsløken og gressløken. Jeg endte opp med å få med avlegger fra ramsløken og løpstikken og så fikk jeg en stor potte med gressløk, som hun hadde laget til til meg!

I ettermiddag plantet jeg ramsløken og løpstikken (den er jeg litt usikker på, men jeg får vel bare teste ut….) i potter på altanen, så får vi se om jeg har like grønne fingre som min svigermor!

Ramsløk

Ramsløk

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

4 Kommentarer

 1. S

  Vet du om ramsløk er lav FODMAP?

  Svar
  • Cecilie

   Ja, det skal det være, men jeg ville nok testet det ut litt. Selv blir jeg litt guffen i magen av den på glass, så jeg har tenkt å teste ut ramsløk en dag jeg ikke skal noe annet de kommende dagene etterpå… 🙂

   Svar
 2. Martine Kaliha

  Hei 🙂 har du oppskrift på potetsalat som er low FODMAP? jeg elsker nemlig potetsalat, men skal liksom holde meg unna løk og diverse :/

  Svar
  • Cecilie

   Hei Martine,
   ja, jeg har flere oppskrifter, kommer på bloggen ganske snart! :

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere historier

Nye muligheter
Høytider

Nytt år, nye muligheter

Nå er det snart tid for å si godt nyttår og mange bruker anledningen til å se tilbake på året som har vært. Det skal jeg og gjøre, men aller mest har jeg lyst til å snakke om året vi er på vei inn, som betyr nye muligheter. 2017 Året begynte med... ja, helt riktig,...

Les mer...

lavFODMAP-hjelp

Vårløk

  For noen uker siden postet jeg et bilde av vårløk som noen hadde satt i et glass med vann. Dette har jeg også prøvd på, med godt hell. Vårløken fikk røtter i ene enden og det kom ny vårløk, mye grønt, i andre enden. Perfekt siden vi bare kan spise det...

Les mer...