Sjokoladetrukket kandisert appelsinskallSjokoladetrukket kandisert appelsinskall

Sjokoladetrukket kandisert appelsinskall er noe av det beste min mann vet og siden appelsin og Dronning kokesjokolade er lavFODMAP tenkte jeg at jeg måtte teste ut å lage det. Appelsin er lavFODMAP, men jeg må innrømme at jeg er litt usikker på om appelsinskall også er det… Jeg fikk ihvertfall ikke vondt i magen etter å ha spise noen av disse! (Skjønt det er ikke noe indikator for andre enn meg selv da… )

For å lage sjokoladetrukket kandisert appelsinskall trenger du:

4 appelsiner

3,5 dl. sukker

3,5 dl. vann

Ca. 250 g. mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Vask appelsinene og skjær de i fire. Ta av skallet og skjær det i strimler. Skjær også vekk mest mulig av det hvite.

Kok opp vann og appelsinskall. La det koke i noen minutter og hell av vannet. Gjenta 3-4 ganger. Dette gjøres for å få vekk det bitre i appelsinen.

Lag sukkerlake av sukker og vann og legg appelsinskallet i laken. La det koke i ca. 45 min. og ta skallet ut av laken. Legg det på tørkepapir så det får renne godt av seg.

Smelt sjokoladen i vannbad og dypp appelsinskallet i sjokoladen. Legg sjokoladen på bakepapir og la den ligge til den er blitt kald og sjokoladen har stivnet.

Oppbevares i en tett boks, gjerne litt kaldt.

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.