International Food and drink Event (IFE) – London

av | mar 24, 2015 | Land og steder, LavFODMAP på reise, Tidligere prosjekter og hendelser | 4 kommentarer

Dette er englands største messe for bransjen og det kommer både leverandører og innkjøpere fra hele verden til denne messen. Dette er nok i første omgang en messe for dem som driver med kjøp og salg/»videreforedling»  av matvarer. Slike som meg, som i første omgang ville påvirke utvalget, var nok ikke målgruppen og det merket jeg godt. Det er forresten feil å si at hovedmålet mitt var å påvirke utvalget, men fordi jeg fant veldig lite lavFODMAP-mat i «allergi- og helseavdelingen» tok jeg på meg oppgaven med å drive litt opplysningsarbeid.

Det som forundret meg var at mange leverndører ble både irriterte og fornærmet og noen var til og med uhøflig og frekke i tillegg. Jeg skjønner at de var der for å selge, likevel synes jeg det er rart at de ikke en gang ville vedkjenne seg at de kunne nådd et mye større marked om de i tillegg til å lage gluten- og laktsoefri mat, kunne laget lavFODMAP-mat. De avfeide meg med: «Nobody’s complaining about our food»!  Og jeg som trodde slike folk hadde næringsvett!

IMG_4598.JPG

I «allergi- og helseavdelingen» fant jeg mye «fancy» mat: «Trendy» vann, med smak, men uten alt og «sukkerfri» og «naturlig» i et uttall varianter. Jeg må vel innrømme at jeg ikke akkurat er typen som frekventerer slike utsalg til vanlig, så det ble litt overveldende for en stakkar med «bare» vondt i magen.IMG_4600.JPG

Ellers var det ufattelig mye god mat (tror jeg, det så ihvertfall digg ut…. ) og hadde jeg kunnet spise det jeg ville, hadde jeg neppe trengt hverken lunsj eller middag i tillegg til at jeg hadde kommet hjem med minst en koffert med smaksprøver.

IMG_4603.JPG

Jeg fikk med meg en smaksprøve, og det vittige var at jeg egentlig hadde smakt disse kjeksene før…  Jeg har kjøpt de på iHerb, men jeg tror du får kjøpt de i flere norske butikker nå. De er helt ok og veldig greie å ha i vesken. Leverandøren var veldig hyggelig og de var kjempeinteressert i å høre om lavFODMAP og tok opptil flere visittkort som de skulle sende videre til den norske importøren. Tommel opp for nysgjerrighet!

Planen min var å dra tilbake til messen i dag, men føttene mine likte ikke helt den planen. Det er litt slik med meg, når det ikke er magen som tuller, så er det garantert noe annet. Uttrykket å ha vondt i «hue og ræv» (beklager… ) er veldig bokstavlig hos meg med både IBS og migrene og diverse andre skavanker.

Jeg satser på at kroppen spiller litt mer på lag med meg i morgen!

Lagre