Liksom sheperds pai med ost

Vel, jeg må innrømme at jeg aldri har laget sheperds pai før og ikke visste jeg hvordan den skulle være heller, annet enn kjøttsaus og potetstappe. Fordi jeg ville lage min egen vri bestemte jeg meg for å ikke bruke Google. Da ble det omvendt sheperds pai med ost. Nå nettopp sjekket jeg på nettet og… vel… jeg er litt usikker på om man kan kalle denne retten sheperds pai i det hele tatt. En ting er sikkert: Det ble min egen vri (eventuelt en helt ny rett….)!

 

 

 

Til liksom sheperds pai med ost til 4 personer trenger du:

Potetstappe av 7 mellomstore kokte poteter, ca. 2 dl. laktosefri melk, en klatt med smør og litt salt og pepper.

Kjøttsaus:

450 g. kjøttdeig

1 stor, raspet gulrot

Det grønne fra purre/vårløk (så mye du selv vil ha/tåler)

4 ts. tomatpure

1 dl vann

salt, pepper, cayennepepper, litt balsamicoglaze (hvis du ikke har det kan du bruke litt eddik og litt sukker), 1 ss. soyasaus, litt oregaon, litt basilikum ev. annet krydder du har og tåler.

Ost til topping

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 grader. Lag potetstappen og legg den i bunnen av en ildfast form. Stek kjøttdeigen sammen med den raspede gulroten og purre/vårløk og tilsett tomatpure. La det surre litt i panna før du heller på vannet. Smak til med det krydderet du ønsker og la det småputre i 10-15 min.

Hell kjøttsausen over potetstappen og legg ost på toppen.

Stek formen i 20 min. på midterste rille, ev. til osten har fått en gylden farge.

Selv om dette ikke ble helt sheperds pai ble det utrolig godt!

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.