Glutenfri og laktosefri sjokoladekake med sjokolademousse

av | Desserter og kaker, lavFODMAP oppskrifter | 12 kommentarer

Glutenfri og laktosefri sjokoladekake med sjokolademousseGlutenfri og laktosefri sjokoladekake med sjokolademousse

er en variant av verdens beste, men med sjokolade og sjokolademousse… Hvis du er glad i sjokoladekake kommer denne kaken definitivt til å falle i smak. Jeg hadde denne kaken med meg på «sykebesøk» til en IBS-venninne som ikke hadde matlyst. Senere på dagen fikk jeg melding: «Den kaken var bare helt himmelsk, den gikk rett ned!»

Til bunnen trenger du:

125 g. sukker

125 g. smør

5 eggeplommer

90 g. glutenfri fin melblanding

1 ss. kakaopulver

1,5 ts. bakepulver

5 ss. laktosefri melk

Til marengsen trenger du:

5 eggehviter

175 g. sukker

1 ts. kakaopulver

Til sjokolademoussen trenger du:

3 dl. laktosefri kremfløte

100 g. mørk kokesjokolade (Coop sin egen er uten melk)

4 eggeplommer

3 eggehviter

Sett ovnen på 175 grader.

Lag sukkerbunn: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommene litt og litt mens du fortsetter å vispe. Bland bakepulveret med melet og kakaopulver og rør det inn i røren. Tilsett til slutt melken.

Smør sukkerbunnen tynt ut over en bakepapirkledd langpanne.

Lag marengs: Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret og visk til marengsen er blitt glatt og glinsende. Pisk til slutt inn kakaopulveret.

Legg marengsen på sukkerbunnen.

Stek kaken på midterste rille i 25 min.

Mens kaken blir kald lager du sjokolademousse:

Pisk kremfløten til krem.

Pisk eggehvitene stive.

Legg sjokoladen i vannbad.

Når sjokoladen er smeltet rører du inn eggeplommene og til slutt den stivpiskede eggehviten. Bland sjokoladeblandingen med kremen.

Når kakebunnen er helt kald deler du den i to. Legg sjokolademoussen på den ene delen og legg den andre oppå. Sett kaldt.

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

12 Kommentarer

  1. Grete Olsen

    Min ble ikke like fin men den var SINNSYKT god!!! Og nesten ennå bedre dag to. Helt klart en ny favorittkake.

    Svar
    • Cecilie

      Så kjekt å høre! Xxx.

      Svar
  2. Lena Dyveke

    Hei 😀 Hvilken melblanding benytter du deg av? 😛

    Svar
    • Cecilie

      Jeg bruker alltid TORO lys glutenfri melblanding.

      Svar
  3. Elis

    Må man bruke laktosefritt smør?

    Svar
    • Cecilie

      Nei, smør er naturlig tilnærmet laktosefritt. C.

      Svar
  4. Ida

    Må spørre om noe. Det står ingenting i oppskriften her om å forsteke sukkerbunnen. Det skal man vel gjøre? ? hilsen uvant og usikker.

    Svar
    • Cecilie

      Hei! Det står at kaken skal stekes i 25 minutter. 😉 C.

      Svar
      • Ida

        Ja jeg er klar over det, men vanligvis forstekes vel sukkerbunn før man har på marengs ellers smelter den nedi bunnen? Fikk beskjed om dette fra mer kyndige bakere enn meg og ble så redd for å ødelegge kaken jeg hehe ? skal jeg altså bare ha alt oppå hverandre uten å forsteke sukkerbunnen først? Beklager om jeg må ha det inn med teskje nå. Tusen takk for kjapp respons!?

        Svar
        • Cecilie

          Aha, da skjønner jeg hva du mente! Ja, du steker den samtidig med marengsen. C.

          Svar
  5. Wenche

    Hei,
    Hvor stor er formen du bruker, savnet beskrivelse av det på de andre oppskriftene også.

    Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.