Jeg er så glad for at lavFODMAP IKKE er lavkarbo, for jeg er veldig glad i både potet og ris. Jeg har ikke så mye imot kokt potet, men innimellom kan det være godt med litt variasjon. Jeg hadde min Pommes Anna til and, men syntes det ble litt vel mye fett. Jeg tror jeg vil anbefale å spise denne typen potet til magert kjøtt og lettkokte grønnsaker for å ballansere det hele litt. Pommes Anna ser veldig lekkert ut, så lag det gjerne om du skal imponere noen!

Pommes Anna:

poteter

godt smør

litt salt og pepper

litt frisk timian og/eller oregano

Fremgangsmåte:

Skrell potetene og skiv potetene med en ostehøvel eller på et rivjern med «skivefunksjon». Legg potetene utover og tørk de godt med tørkepapir.

Smelt smøret og pensle over poteten. Det skal være litt smør, men poteten skal ikke flyte i smør. Strø litt salt og pepper over og bland godt.

Bruk et muffinsbrett og legg krydderurter i bunnen. Legg potetene i muffinsformene. Potetene synker litt sammen under steking, så du kan godt «stappe» formene litt.

Stek i ca. 1 time på 180 grader, midt i ovnen.

Når poteten er ferdig kan du løsne den forsiktig fra formen og legge de på tallerken med bunnen opp.

Vil du heller lage røsti-poteter?

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.