De av dere som har fulgt meg på Instagram og Facebook vet at jeg har vært i Oslo OG at jeg var syk i hele natt. Det begynte i går, kanskje allerede på morgenen. Følte meg urven i kroppen, kvalm, hadde hodepine og var usedvanlig sliten. På kvelden var jeg på et skrivekurs med Trude Teige og under hele kurset frøs jeg og tenkte at jeg kanskje brygget på en forkjølelse.

Jeg kom til hotellet, slappet av litt og la meg for å lese litt. Da merket jeg at magen begynte å lage krig. Tenkte at det sikkert bare var IBS’en som tullet, men det ga seg ikke og i ett-tiden begynte do-gåingen. Og det varte og det varte…

Klokken tre begynte plutselig brannalarmen å ule. Noe så vanvittig og. Jeg stakk hodet ut i gangen for å sjekke om det brente, men så ikke noe. Prøvde å finne nummeret til resepsjonen, for å høre om det var falsk alarm, siden jeg tross alt var litt avhengig av doen, men fant ikke telefonnumemret til resepsjonen. Da var det bare å hoppe i klærne å komme seg ut. Man kan vel trygt si at jeg ikke var spesielt høy i hatten da, faktisk var jeg helt på gråten fordi jeg var så redd fora tjeg plutselig måtte på do. Takk og pris rakk jeg akkurat ned i gangen før vi fikk beskjed om at det var en idiot som hadde tent en sigarett på ett av rommene… Er det virkelig mulig, og så klokken tre om natten? Jaja, jeg kom meg opp igjen til doen.

Natten ble altså tilbragt på do og etterhvert skjønte jeg at dette var noe annet enn IBS. Det er ikke alltid lett å vite forskjellen, spesielt ikke i begynnelsen, men jeg har lært meg hva som er hva.

På morgenen var jeg veldig i tvil på om jeg skulle være i Oslo en ekstra dag eller om jeg skulle reise hjem som planlagt. Møtet jeg hadde med redaktøren min og grafisk designer ble ihvertfall avlyst. Etter å ha tenkt og tenkt skar jeg gjennom og avlyste det. Da kom det fra redaktøren min: «Ja, sikker tlike greit, så slipper du å kjenne etter minutt for minutt.» Hun begynner å kjenne meg eterhvert, for det er jo akkurat det jeg gjør, kjenner etter om jeg er bedre eller dårligere, om jeg skal gå eller ikke gå. Klarer aldri å bestemme meg og sånn var det også med om jeg skulle være igjen i Oslo eller ikke. Til slutt bestemte jeg meg for å ta Imosium og å reise hjem.

Mageangsten var der hele tiden (for «normale» mennesker høres det sikkert veldig dramatisk ut, men for meg er det altså ramme alvår), men takket være dere som heiet på meg på Facebook og Instagram klarte jeg faktisk å holde hodet kaldt og komme meg hjem. Det er rart hvor mye litt medfølelse og empati, gode ord og litt «småsnakk» kan hjelpe. Plutselig føler man seg ikke så alene og hodet føles litt mindre!

TUSEN takk til alle dere fantastiske lesere som heiet meg hjem. Noen av dere har jeg møtt, mens andre har jeg til gode å treffe, dere er gull verdt. Det høres sikkert skikkelig klisjeaktig ut, men jeg er faktisk blitt veldig glad i dere!

Nå sitter jeg altså hjemme i min egen sofa og kjenner at jeg endelig kan roe ned. Deilig…

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

5 Kommentarer

 1. Oda

  Virkelig forferdelig å ha det sånn, kjenner meg godt igjen i det du skriver..
  Godt du kom deg hjem, og god bedring videre! 🙂

  Svar
 2. Maria U

  Klem til deg 🙂

  Svar
  • Cecilie

   Tusen takk snille du!

   Svar
 3. Henriette

  Hei! Uff d hørtes veldig slitsomt ut! Kan jeg spørre hvordan du merker forskjell på om det er IBS eller «noe annet», og hva annet du tror dette skyltes?

  Svar
  • Cecilie

   For meg var det vel det at det overhodet ikke gav seg. Hos meg pleier IBS å avta etter en time eller to, mens hvis jeg er syk/er blitt matforgiftet så bare fortsetter det. Her er vi jo veldig forskjellige, så det som gjelder for meg gjelder kanskje ikke for deg. 🙂 Jeg er usikker på om jeg hadde fått i meg noe dårlig mat eller om det rett og slett var sykdom. Jeg bar dog veldig merkelig i magen (mer enn normalt… hehe… 🙂 ) uken etter så NOE annet enn IBS var det nok. 🙂 Xxx.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere historier

Hverdagen

Dagens utfordring!

Marco Elsafadi utfordret oss i går til å gjøre noe ubehagelig en gang i uken, i tre uker. Jeg utfordrer herved dere lesere til å gjøre det samme! Jeg husker ikke helt Marco sine regler, men jeg vil ha noen regler for dagens utfordring! Du skal gjøre noe som er...

Les mer...

lavFODMAP-bøker

Ny lavFODMAP-bok!

De siste månedene er det mange som har spurt meg om det kommer en oppfølger til den forrige boken min. Hittil har jeg vært litt hemmelighetsfull og jobbet i det skjulte, men nå er tiden inne for å si det: Ja, det kommer en ny lavFODMAP-bok! Jeg er veldig fornøyd...

Les mer...

På filmset med lav FODMAP
Hverdagen

På filmset med lav FODMAP

I går var jeg med på noe veldig spennende. Jeg hadde ansvaret for cateringen til Kolbrun Retorikks filmteam da de filmet til sitt prosjekt "Retorikk til folket" på Bryggen, i Bergen. Siden vi skulle være ute hele tiden tenkte jeg det kunne være godt med varm suppe...

Les mer...