Til kinesisk kyllingwok kan du bruke det kjøttet du har, enten det er kylling(bryst), høne, svinekjøtt eller til og med fisk. Det samme gjelder grønnsaker, bruk det du har i kjøleskapet, eller kjøp det du har lyst på og tåler! Selv hadde jeg bare gulrot og grønnkål, men det ble veldig godt fordet!
Kinesisk kyllingwok
Fordi jeg tar det jeg har når jeg lager denne retten oppgir jeg ikke noe mengde på kjøtt og grønnsaker, men gir deg litt tips om hva du kan ha i av grønnsaker:
Gulrot
Brokkoli (mengdebegrensing)
Grønnkål eller kinakål
Bambusskudd
Vannkastanjer
Det grønne fra vårløken
Paprika
Ingefær
Til marinaden/sausen trenger du:
2 ss. soyasaus
1 ts. østersaus
1 ts. fiskesaus
1 ts. eddik
1 ts. sukker
Salt, pepper, chili, cayennepepper
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i biter eller tynne skiver (da blir det fortere gjennomstekt). Legg alt krydderet og sausene oppå kjøttet og bland det godt. La det hvile mens du skjærer opp grønnsakene. Stek kjøttet raskt og tilsett grønnsakene. La det hele steke til grønnsakene er «al-dente» og kjøttet gjennnomstekt. Smak til med salt, pepper, chili og cayennepepper.
Serveres med ris.
For flere middagstips kan du ta en titt på bloggens oversikt over middager.
Hei! Jeg lurer på om du vet hvorfor soyasaus er lav-fodmap, når det inneholder hvetemel? 🙂
Fordi soyasaus er fermentert. 🙂 C.
Ai, ser jeg var litt for kjapp. Det med fermentering gjaldt soya. Vedr. Hvetemel så er litt hvetemel lavFODMAP (inntil 25 g. Skive). C.
Hvilken eddik bruker du i denne retten og er det noe spesielt merke vi må bruke av østerssaus og fiskesaus?