Til kinesisk kyllingwok kan du bruke det kjøttet du har, enten det er kylling(bryst), høne, svinekjøtt eller til og med fisk. Det samme gjelder grønnsaker, bruk det du har i kjøleskapet, eller kjøp det du har lyst på og tåler! Selv hadde jeg bare gulrot og grønnkål, men det ble veldig godt fordet!

Kinesisk kyllingwok

Fordi jeg tar det jeg har når jeg lager denne retten oppgir jeg ikke noe mengde på kjøtt og grønnsaker, men gir deg litt tips om hva du kan ha i av grønnsaker:

Gulrot

Brokkoli (mengdebegrensing)

Grønnkål eller kinakål

Bambusskudd

Vannkastanjer

Det grønne fra vårløken

Paprika

Ingefær

Til marinaden/sausen trenger du:

2 ss. soyasaus

1 ts. østersaus

1 ts. fiskesaus

1 ts. eddik

1 ts. sukker

Salt, pepper, chili, cayennepepper

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i biter eller tynne skiver (da blir det fortere gjennomstekt). Legg alt krydderet og sausene oppå kjøttet og bland det godt. La det hvile mens du skjærer opp grønnsakene. Stek kjøttet raskt og tilsett grønnsakene. La det hele steke til grønnsakene er «al-dente» og kjøttet gjennnomstekt. Smak til med salt, pepper, chili og cayennepepper.

Serveres med ris.

For flere middagstips kan du ta en titt på bloggens oversikt over middager.

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

 1. kristina

  Hei! Jeg lurer på om du vet hvorfor soyasaus er lav-fodmap, når det inneholder hvetemel? 🙂

  Svar
  • Cecilie

   Fordi soyasaus er fermentert. 🙂 C.

   Svar
  • Cecilie

   Ai, ser jeg var litt for kjapp. Det med fermentering gjaldt soya. Vedr. Hvetemel så er litt hvetemel lavFODMAP (inntil 25 g. Skive). C.

   Svar
 2. Marit Fløysand

  Hvilken eddik bruker du i denne retten og er det noe spesielt merke vi må bruke av østerssaus og fiskesaus?

  Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.