Scandic og lavFODMAP, vil du være med å påvirke?

av | jun 7, 2016 | LavFODMAP på reise, Tidligere prosjekter og hendelser | 6 kommentarer

Scandic og lavFODMAP, vil du være med å påvirke?Scandic og lavFODMAP, vil du være med å påvirke?

Skjermbilde 2015-10-24 kl. 16.49.36Mange fikk sikkert med seg hva som skjedde etter at jeg var på Scandic Helsfyr for noen måneder siden. Kort fortalt: Jeg var ikke spesielt fornøyd med hvordan de taklet at jeg gikk på lavFODMAP-dietten. Etter å ha skrevet et langt blogginnlegg tok Scandic Helsfyr og Scandic sentralt affære. De innrømmet at de ikke var god nok på dette og inviterte meg like godt tilbake igjen for å holde foredrag om lavFODMAP!

Etter foredraget ble jeg spurt om å være med på en workshop om matallergier og intoleranser. Nå er workshopen avlyst, men jeg skal likevel ha noen timers møte med ledelsen for hele kjeden på torsdag. Dee ønsker å vite mer om lavFODMAP, hva de kan gjøre for både oss og andre som har matallergier/intoleranser og hvordan vi kan samarbeide fremover! Vi har allerede snakket om noen tiltak og aktivitet, men på torsdag skal vi sette oss ned og se om hva som faktisk er gjennomførbart og hvordan.

Dette er et møte jeg gleder meg veldig til. Både fordi jeg synes det er interessant å få jobbe som en slags rådgiver i en bransje jeg alltid har interessert meg for (jeg har jobbet på hotell/kafe helt fra jeg var gammel nok til å jobbe til jeg var rundt 19 år og jeg har også jobbet deltid på reisebyrå fodi jeg ville vite mer om reiselivsbransjen), men også fordi jeg virkelig brenner for å informere om lavFODMAP og mestring av IBS. Det å kunne reise på tross av en kranglete mage og kropp gir ekstremt god mestringsfølelse som jeg håper flere kan få oppleve. Da er det viktig at vi føler oss trygge når vi bor på hotell!

Har du en matopplevelse knyttet til lavFODMAP på reise du vil dele?

Jeg vil gjerne høre fra dere som har bodd på hotell og som har både gode og dårlige matopplevelser knyttet til lavFODMAP-dietten og/eller matallergier/intoleranser (bruk Facebook, kommentarfeltet i bloggen eller send meg en mail cecilie@lavfodmap.no). Da kan jeg  vise til at dette er noe som er viktig, hvilke konsekvenser det kan få når ting går galt, men også hvordan man føler seg når man blir godt ivaretatt! Har du tips, råd og/eller innspill blir det også tatt imot med åpne armer. Syns du f.eks. at alle Scandic-hotellene burde tilby gluten- og laktosefrie lavFODMAP frokostvafler? I det hele tatt, vi må vise at vi engasjerer oss og at dette er viktig. Selv hadde jeg ikke drømt om at jeg skulle få jobbe med Scandic-kjeden da jeg skrev det første blogginnlegget mitt, men det viser at det nytter!

Vil du vinne forundringspakke?

Som takk for at du engasjerer deg trekker jeg en heldig vinner som får tilsendt en liten forundringspakke med sjokolade, små porsjonspakker med div. krydder, ekstra batteri til mobilen (SUPERT å ha i vesken!), en eske med 60 laktasetabletter og noen hemmeligheter…. 😉 Jeg skal sjekke de glutenfrie vakumpakkede matvarene fra frokosten på hotellet. OM de er lavFODMAP skal jeg se om jeg kan snike med meg noen – da putter jeg dette i pakken! 🙂

Da gjenstår det bare å pakke snippesken igjen. Denne gangen skal jeg bo på Scandic Solli, et hotell jeg ikke har bodd på før, så det skal bli spennende!

NB! Oppholdet på Scandic er betalt av Scandic, selve reisen har jeg betalt selv.

 

Lagre