LavFODMAP på reise polsk ordliste 

av | Land og steder, LavFODMAP ordlister | 1 kommentar

LavFODMAP på reise polsk ordliste

LavFODMAP på reise polsk ordliste

Siden jeg nå er i Polen passer det bra å dele Norsk-polsk lavFODMAP ordliste (Ordlister på engelsk, fransk, tysk, italiensk, gresk og spansk finner du i reisehåndboken lavFODMAP på reise.)

Etter å ha vært i Warsawa i noen dager nå har jeg fått et lite innblikk i hvor lett/vanskelig det er å følge lavFODMAP her. Jeg er ingen racer på å gå på restaurant alene og når jeg er alene orker jeg heller ikke å lage så mye styr mht. maten. Da går jeg heller for det superenkle: rent kjøtt/fisk med potet/ris og så tar jeg noen småsjanser.

Hvor lett er det å få tak i gluten- og laktosefritt i Warsawa?

LavFODMAP på reise polsk ordliste

Det jeg har erfart er ihvertfall hvor lett det er å få tak i gluten- og laktosefritt på butikkene her og om det i det hele tatt er mange dagligvarebutikker i byen (i mange storbyer er det dessverre ikke så mange dagligvarebutikker midt i byen).

Det er overraskende mange Tesco Express og Carrefour Express her. Dvs. dagligvarebutikker. De minste butikkene har ikke veldig mye hverken glutenfritt eller laktosefrie varer, men du får både egg, kjøttpålegg og olje der (dvs. at du da har ingredienser slik at du kan lage deg eggekokerbrød ihvertfall!)

LavFODMAP på reise polsk ordliste Like ved sentralstasjonen ligger det et stort kjøpesenter. Der er det en stor Carrefour-butikk i underetasjen. Denne butikken har ekstremt stort utvalg av glutenfritt og det meste av innholdsfortegnelsene står også på engelsk, noe står til og med på norsk/svensk/dansk!

img_9032

 

 

 

 

Butikk-kjeden Rossmann mener jeg at jeg har sett både i Tyskland, Ungarn og Tsjekkia. De selger litt Schar-produkter, men ikke mer enn at man har som kriseløsning.

Får man laktosefri melk på kaffebar i Polen/Warsawa

LavFODMAP på reise polsk ordliste Jeg fant ikke noe laktosefri yoghurt, men det er flere typer laktosefri melk her. Legg merke til at den ikke står i kjøledisken, men at den står sammen med soya/rismelken.

 

LavFODMAP på reise polsk ordliste På flere av kafeene jeg har vært på har jeg fått laktosefri melk. Det kan se ut for at Starbucks, som kjede, har lagt inn laktosefri melk som standardtilbud. Jeg har nelig fått laktosefri melk på Starbucks stort sett over alt. Nå er det en stund siden jeg sist var i England, men jeg skal på «Free from» messen i London på torsdag, så da får jeg sjekket ut Starbucks i England igjen.

Alt i alt føle jeg ikke det er så vanskelig her. Dette har nok mye med at jeg har med meg melblanding til eggekokerbrød slik at jeg har både frokost og lunsj (eggekokeren gir meg en enorm frihet og jeg føler jeg kan reise hvor som helst i verden så lenge jeg har med meg eggekokeren, noen plastbokser til å lage brødet i og melbalndingen min) og at jeg gjør det veldig enkelt når jeg skal spise middag. Likevel tenker jeg at det at det er så stort utvalg i butikkene kanskje kan si noe om at det er lettere å få tak i glutenfritt på kafeer og restauranter her.

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

1 kommentar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Flere historier

LavFODMAP på reise Leipzig
Land og steder

LavFODMAP på reise Leipzig

LavFODMAP på reise Leipzig I forbindelse med skrivingen av boken lavFODMAP på reise, var jeg  og fotografen min i Tyskland for å gjøre research. Vi startet med noen dager i Berlin og tok deretter tog til Leipzig. Jeg hadde vært i Berlin, og for så vidt Tyskland,...

Les mer...