Knekkebrød med chiafrø, noe så utrolig godt!

Av en eller annen merkelig grunn er ikke magen min veldig glad i knekkebrødene jeg lager og jeg aner at det, selv om det er lite havre i, fortsatt er for mye havre for magen min. Jeg har derfor prøvd meg frem med en ny oppskrift på glutenfrie knekkebrød med chiafrø, med litt mindre havre.

Disse virker det som om jeg tåler bedre heldigvis! Og det beste? Jeg tror smaken også er bedre… (mannen, som ikke trenger å spise lavFODMAP, spiste halvparten, minst! Anbelafer derfor å lage opp flere porsjoner, om du har tid!)

Glutenfrie knekkebrød med chiafrø

(ett brett)

210 g. vann

20 g. chiafrø

45 g. (glutenfritt) havremel* (Slik lager jeg havremel av havregryn)

50 g. olje

115 g. glutenfritt mel

30 g. solsikkekjerner (kan sløyfes)

1 ts. bakepulver

Litt flaksalt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 160°C

Putt vann, chia-frøene og havremelet i en bolle og la det svelle i 15-20 minutter.

Tilsett resten av ingrediensene.

Smør røren ut over en bakepapirkled stekeplate. Alternativt kan du kjevle røren ut mellom to bakepapir.

Strø litt flaksalt på toppen og stek i 10 min. Ta brettet ut av ovnen og bruk et pizza-hjul for å skjære knekkebrødet i mindre biter. Stek knekkebrødene videre i ca. 45 minutter, eller til de er harde og tørre.

Oppbevar knekkebrødene i en tett boks.

*Med mindre du har cøliaki trenger du ikke glutenfrie havregryn.

TIPS 1: Disse knekkebrødene/kjeksene er like gode til ost (harde og halvharde hvite oster er lavFODMAP fordi de er naturlig lave på laktose) og vin (det er kun de søte dessertvinene og lav GI-vin som e høy FODMAP, noen reagerer dog på (for mye) alkohol…) som med litt lavFODMAP-syltetøy på.

TIPS 2: Strø litt ekstra flaksalt på toppen og spis som snacks!

TIPS 3: Egner seg kjempegodt til å ha med på reise fordi de holder seg mye lengre enn vanlig brød.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

 1. Inger Ann

  Kan en bruke ferdig havremel, og vet ikke men kanskje solsikkefrøene også kan bløtkegges ???

  Svar
  • Cecilie

   Absolutt til begge deler! Lykke til! C.

   Svar
 2. Marte Nedrebø

  Yum, dessa såg gode ut! 😀 Dei trur eg meste eg må prøve 😉

  Svar
  • Cecilie

   Gjør det, og fortell gjerne om du likte de! 🙂 C.

   Svar
 3. Lisbeth

  Hei, lurer på om dette også gjelder glutenfrie havregryn?..

  Svar
  • Cecilie

   Litt usikker på hva du spør etter her, men jeg prøver meg på å svare…. 🙂 Jeg blir enda mer dårlig av glutenfritt havregryn (AXA sitt ihvertfall) enn jeg blir av vanlig havregryn. Jeg tåler litt vanlig havregryn, men blir skikkelig guffen i magen av glutenfritt. Hvis du har cøliaki *må* du bruke glutenfritt havregryn, men om du ikke har cøliaki kan du bruke vanlig havregryn. C.

   Svar
 4. Sandra

  elsker disse knekkebrødene de er så gode på smak og blir akkurat sånn perfekt sprø, ikke så harde. Ett sprøsmål: jeg prøvde å lage oppskriften litt større og tilsette litt mere korn og mel, uten å øke mengden chiafrø, men da ble det ikke så bra. har du noe godt forslag når man skal lage større oppskirft? Jeg føler at det burde holde med to ss-skjeer chia frø på to bakebrett liksom:)

  Svar
  • Cecilie

   Hei,
   jeg har dessverre ikke laget større oppskrift, så det kan jeg ikke svare deg på. Jeg tror dog at jeg bare ville endre alle ingrediensene likt/med samme forholdstall. C.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.