Nye lavFODMAP prosjekter

av | okt 13, 2017 | Tidligere prosjekter og hendelser | 0 kommentarer

Mange av dere lurer nok veldig på hva mine nye lavFODMAP prosjekter er for noe! I dag skal jeg fortelle om ett av prosjektene. Noen trodde kanskje en av hemmelighetene var podcasten «Mage- og tarmkanalen». Man kan vel trygt si at det er et lavFODMAP prosjekt, men absolutt ikke så stort som dette jeg skal fortelle om nå

Ett av flere lavFODMAP prosjekter

Allerede da jeg skrev «kaker- og desserter for sensitive mager, lavFODMAP» satt redakøren min og jeg og snakket om en ny bok. Jeg visste hva den skulle handle om, men jeg visste også at jeg trengte en klinisk ernæringsfysiolog og at jeg derfor ikke ville skrive denne boken alene.

Jeg kjenner mange klinisk ernæringsfysiologer så å finne en hadde nok ikke vært så vanskelig. Det vanskelige var å finne den rette. Å intervjue en eventuelt medforfatter var heller ikke så lett.

I 2015 møtte jeg Mari Eskerud for første gang på IBS-skolen på Haukeland Sykehus. Mari er klinisk ernæringsfysiolog og jobbet da på Loviensberg Diakonale Sykehus med IBS og lavFODMAP. Hun driver også sin egen nettside og tar pasienter fra Oslo-området. Mari kan alt om IBS og lavFODMAP i tillegg til at hun er en racer på forskning. For meg som er i overkant opptatt av at informasjonen jeg gir skal være forskningsbasert var dette viktig!

Det var derfor ikke helt fjernt for meg å spørre Mari om hun ville være min medforfatter, men det var likevel en sjanse å ta. Jeg visste at hun kunne skrive og jeg hadde en antagelse om at vi ville være enige om mye. Likevel visste jeg ikke om hun kunne skrive bok og ikke minst, om vi kom til å klare og samarbeide. Jeg er fullt klar over at jeg ikke er verdens letteste å samarbeide med (selv om jeg tror jeg er blitt bedre med årene…), men hun kunne jo være vanskelig hun også!

Vil du skrive bok med meg?

Jeg tok derfor mot til meg og spurte etter telefonnummeret til Mari. Allerede etter første samtale skjønte vi at vi var på nett, men ville Mari skrive bok med meg?

Heldigvis tok det ikke lang tid før Mari sa ja (nå høres det nesten ut som om vi er gift…:-) ) og vi satte i gang. Hun fra Oslo og jeg fra Bergen. Mellom oss hadde vi Google Docs og telefonen. Vi har ikke møttes mer enn tre ganger i løpet av prosessen. Første gangen da vi var på et felles seminar. Andre gangen da vi var på sommerfesten til forlaget vårt, Vigmostad & Bjørke (der Mari måtte gå i smug siden vi ikke kunne fortelle noe) og tredje gangen i høst, da vi tok bildene.

Da vi tok bildene til boken bodde vi sammen en hel helg. Normalt sett ville jeg vært litt skremt av tanken på å bo sammen med en jeg ikke kjente så godt, men denne gangen følte jeg at det var helt greit. Jeg tok ikke feil. Selv om det var mye stress med å ta bildene og vi fort kunne røket i tottene på hverandre gikk det fantastisk bra. Ikke bare ble vi kolleger, men vi ble også venninner og det var skikkelig trist da hun dro tilbake til Oslo igjen. I det hele tatt har dette samarbeidet gått så knirkefritt at jeg nesten ikke kan tro det!

Når kommer boken?

I begynnelsen av januar kommer altså Mari sin første bok og min FJERDE lavFODMAP-bok! Dette er en bok jeg er spesielt stolt av fordi Mari har gitt boken en innfallsvinkel fra helsepersonell slik at det blir både en fagbok, men også en erfaringsbasert bok. Det vil si: Det beste fra to verdener samlet mellom to permer!

Lik og del dette innlegget hvis du gleder deg til denne boken!

Lagre