Cecilie gjør ting hun ikke kan og lager lavFODMAP glutenfrie dumplings. Dette er noe jeg har hatt lyst til å prøve veldig lenge, men som jeg bare ikke har orket å begynne på. Heldigvis har jeg en sønn som har blitt veldig glad i, og flink til, å lage mat. 1. påskedag satte vi i sving og laget både vanlige og glutenfrie dumplings.

Jeg prøvde først med kun rismel, men det gikk ikke. Deigen ble knallhard og overhodet ikke elastisk. Da jeg endret mel til TORO glutenfri lys melblanding funket det som bare det! Det kan absolutt være at det fungerer med andre melblandinger også, men siden jeg har fått det til med TORO, så må jeg nesten si det. (Nei, jeg har ingen binding til, eller noe samarbeid, med TORO.)

Se også: Slik lager jeg glutenfrie steam bunss

LavFODMAP glutenfrie dumplings

Deigen:

4,6 dl. glutenfri lys melblanding (jeg bruker TORO sin)

2 dl. kokende vann

Fyllet:

(Her kan du i realiteten bruke det du har og tåler. Her er det jeg brukte i dag. Det er neppe ekte kinesisk, men det ble veldig godt.

450 g. kjøttdeig

2 raspede gulrøtter

Litt finstrimlet kål

2-3 vårløk, bruk kun det grønne

2 ts. soyasaus

1 ts chili

Litt salt

Fremgangsmåte

Se også: Woket kylling

Deigen: Hell kokende vann over melet og rør godt. Elt og kna deigen til du får en elastisk deig, dette kan ta litt tid. Legg deigen i plastfolie og la den hvile i ca. 20 min, og lag fyllet.

Fyllet: Bland alle ingrediensene til kjøttdeigen har blitt litt seig.

Del deigen i 4,5 mindre emner og kjevle den ut med litt mel. Har du en pastamaskin vil du få veldig jevne, tynne og fine plater, men du kan også kjevle for hånd.

Glutenfrie dumplings

Del deigen i ca. 10*10 cm. ruter. Hvis du er tolmodig og veldig perfeksjonistisk kan du bruke en kopp til å stikke ut sirkler med, men jeg fant ut at det var like greit å bruke firkanter.

Glutenfrie dumplings

Legg litt fyll midt på deigen og… Hvordan du skal brette dumplingsene nå kan du velge. Enten lage som en halvmåne, et «knytte» eller som en slags tortellini. Hovedsaken her er at det er litt tricky, spesielt med glutenfri deig. Jeg fant ut at det var lettest om jeg penslet hele innsiden av deigplaten med litt vann slik at deigen ikke skulle sprekke. (Ja, det skjedde det og….) Dessverre klarer jeg ikke å forklare hvordan jeg fikk til disse ikke 100% fine dumplingsene, men Michelle fra NoSweetsour viser under her. (Jeg ser at hun kjevler ut en og en sirkel, noe som selvfølgelig kan gjøre ting enda enklere. Det skal jeg teste ut neste gang!)

https://www.instagram.com/tv/B6k_3KwpS75/?utm_source=ig_web_copy_link

Damping av glutenfrie dumplings:

Hvis du ikke har en kinesisk «dampkurv» kan du fint bruke en panne med rist inni. Det viktigste er at dumplingene ikke skal ligge i vannet. Jeg hadde papir beregnet for damping av dumplings kjøpt i Kina, men du kan bruke litt bakepapir i bunnen. Kok opp vannet og damp dumplingene i ca. 10 min.

Server med litt soyasaus. (I Kina bruker de en blanding av like deler av soyasaus og eddik, men jeg foretrekker soyasaus.)

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.