Glutenfri vegansk sjokoladekake var en utfordring jeg bare måtte ta.

I høst har jeg flyttet inn igjen i kontorfellesskapet som jeg var i tidligere. (Noe jeg tenker jeg skal fortelle litt mer om senere.) Jeg elsker jo å bake og synes det er spesielt hyggelig å bake til mennesker som virkelig setter pris på det. På jobben elsker de kakene mine, så det er en takknemlig gjeng å bake til.

Da jeg fikk høre at en av dem som jobber her nå er veganer gikk rullegardinen nesten ned. Samtidig så jobber jeg fortsatt med CanCannotEat, selv om jeg har endret litt av konseptet, og der er vi opptatt av at mat skal være inkluderende. Derfor tenkte jeg at måtte se på det å lage glutenfri vegansk sjokoladekake somen utfordring mer enn et problem. Jeg skal ikke legge skjult på at det er litt tricky å bake både glutenfritt og vegansk, siden jeg bruker mye egg som bindemiddel. Å bake kake uten gluten og egg var derfor litt spennende. Spesielt siden jeg denne gangen overhodet ikke brukte noen oppskrift som jeg laget om, men bare begynte med 3 dl. kokosmelk og målte opp det jeg TRODDE ville bli bra. Man kan trygt si at det ikke alltid fungerer…

Se også: Slik lager jeg perfekt glutenfri gjærbakst

Denne gangen fungerte det faktisk på første forsøk. Da jeg serverte glutenfri vegansk sjokoladekake til dem på jobben var det mange som var litt skeptiske. Og utrolig mange som ble positivt overrasket. Noen mente til og med at det var en av de bestse sjokoladekakene de hadde smakt!

Glutenfri vegansk sjokoladekake

Kakebunn

3 dl. kokosmelk (jeg brukte den fra Änglamark, kjøpt på OBS)

20 g. chiafrø

85 g. olivenolje

200 g. sukker

3 ss. kakao

160 g. glutenfritt mel (jeg bruker TORO sitt lys, glutenfri melblanding)

1 ts. natron

1 ts. sitronsaft

Topping:

115 g. melkefritt smør (f.eks. Berit Nordstrand sitt)

100 g. mørk kokesjokolade (jeg brukte den fra Coop, som er melkefri)

1 ss. kakaopulver

2 ss. kokosfløte (jeg brukte den fra Santa Maria)

170 g. melis

8-10 dråper romessens (kan utelates)

Fremgangsmåte

Lag bunnen:

Sett ovnen på 180 grader.

Bland kokosmelken med chiafrøene og la det stå i 30 min. Bland inn sukkeret.

Bland alt det tørre og pisk det sammen med kokosmelken, til en klumpefri røre. Tilsett sitronsaften til slutt.

Hell røren i en liten, smurt springform og stek kaken i ca. 25 min. på nederste rille.

Lag toppingen:

Se også: Glutenfri brownies

Smelt kokesjokoladen i vannbad, ev. på veldig svak varme i en kjele. Pisk smøret mykt og tilsett resten av ingrediensene mens du pisker godt.

Når kaken er helt kald legger du på toppingen.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

  1. Elin

    Hei, er denne oppskriften laktosefri også?

    Svar
  2. Christin

    Kan man bruke rørsukker?

    Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.