Om denne oppskriften

Da jeg var liten ble det ikke jul før vi hadde laget enorme mengder med sandkaker. Vi måtte lage så mye at vi både kunne gi vekk, men også slik at vi hadde nok til hele julen (og helst også litt før jul…). Jeg vet ikke hvorfor vi sluttet å lage sandkaker, men en eller annen gang etter at jeg flyttet hjemmenfra ble det slutt. Jeg fikk de gamle formene, men brukte de aldri. Dessverre rustet de og for noen år siden gikk de i søppla.

For noen dager siden hadde jeg lyst til å prøve meg på sandkaker igjen, men denne gangen ble det glutenfrie sandkaker. Jeg brukte den gamle oppskriften som inspirasjon og endret litt for å tilpasse oppskriften. Det var overraskende lite mandelmel så selv om mandler er moderat FODMAP, så kan du fint spise noen glutenfrie sandkaker og likevel være innenfor eliminasjon.

Siden jeg i ikke hadde sandkakeformer så måtte jeg bruke det jeg hadde: Muffinsbrett. Kakene ble ikke like fine og de ble også litt vel tykke i bunnen. Sikkert fordi deigen sank litt sammen under stekingen. Smaken var heldigvis den samme som jeg husker fra barndommen.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.