Om denne oppskriften
Da jeg var liten ble det ikke jul før vi hadde laget enorme mengder med sandkaker. Vi måtte lage så mye at vi både kunne gi vekk, men også slik at vi hadde nok til hele julen (og helst også litt før jul…). Jeg vet ikke hvorfor vi sluttet å lage sandkaker, men en eller annen gang etter at jeg flyttet hjemmenfra ble det slutt. Jeg fikk de gamle formene, men brukte de aldri. Dessverre rustet de og for noen år siden gikk de i søppla.
For noen dager siden hadde jeg lyst til å prøve meg på sandkaker igjen, men denne gangen ble det glutenfrie sandkaker. Jeg brukte den gamle oppskriften som inspirasjon og endret litt for å tilpasse oppskriften. Det var overraskende lite mandelmel så selv om mandler er moderat FODMAP, så kan du fint spise noen glutenfrie sandkaker og likevel være innenfor eliminasjon.
Siden jeg i ikke hadde sandkakeformer så måtte jeg bruke det jeg hadde: Muffinsbrett. Kakene ble ikke like fine og de ble også litt vel tykke i bunnen. Sikkert fordi deigen sank litt sammen under stekingen. Smaken var heldigvis den samme som jeg husker fra barndommen.
0 kommentarer