Å lage glutenfri og laktosefri vaniljesaus er veldig enkelt. Om du ikke orker å lage hel fra bunnen så kan du faktisk bruke Freia sin pose med vaniljesaus og bruke laktosefri melk. Den er også lavFODMAP!

Glutenfri og laktosefri vaniljesaus

2 dl. laktosefri melk

1 eggeplomme

20 g. sukker

Vaniljestang eller vaniljesukker

7 g. maisenna

Fremgangsmåte

Bland eggeplommen med maisenna. Blir det for tykt kan du spe med bittelitt kald melk. Varm opp melken, sukkeret og vaniljesukkeret/frøene fra vaniljestangen. Tilsett eggeblandingen og rør godt mens du varmer det hele opp igjen til sausen har begynt å tykne. Er sausen for tykk kan du spe med litt mer melk.

Vil du lage vaniljekrem? Da finner du oppskriften her.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. kristin

    Hei! Jeg vet at sorbitol er høyfodmap, men lurte på om du vet om en matvare også er høyfordmap dersom sorbitol er blitt brukt kun som stabilisator? 🙂

    • Cecilie

      Ja, dessverre! Sorbitol, eller E420, er alltid høy. C

Etterlat et svar til Cecilie Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.