Siden magen min er ganske så fisefin, dvs. fru-vil-ikke-ha-fiber har jeg store problemer med glutenfrie knekkebrød med mye frø. Jeg måtte derfor finne på min egen oppskrift på glutenfrie knekkebrød, uten så mye frø og fiber. Etter å ha testet ut litt forskjellig har jeg kommet frem til en veldig god oppskrift.

Til ett stekebrett glutenfrie knekkebrød trenger du:

230 g. vann

50 g. olje

90 g. havremel (lag havremel selv)

90 g. TORO glutenfri lys blanding

1 ts. bakepulver

40 g. solsikkekjerner (kan droppes)

Litt salt og sesamfrø til å strø på toppen

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 160 g. varmluft. Bland vann, olje, mel, bakepulver og solsikkekjerner i en bolle. La blandingen stå å svelle i 10 min.

Smør blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Strø overflaten med litt salt og sesamfrø og stek knekkebrødet i 10 min. på midterste rille. Ta brettet ut og del knekkebrødet i mindre biter med et pizzahjul. Stek videre i 50 min.

La knekkebrødene bli kalde på en rist og oppbevar de i en tett boks.

Lagre

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

7 Kommentarer

  1. Mona

    Disse var skikkelig gode. 🙂 Jeg tåler heller ikke mye fiber, så disse er midt i blinken. 🙂 Jeg hadde ikke solsikkekjerner, men hakket litt valnøtter og hadde i. Ble veldig godt.

    Svar
    • Cecilie

      Oj, det var et godt tips og skal prøves, tusen takk! 🙂 Xxx.

      Svar
  2. S

    Går det an å bruke rismel istedenfor havremel tror du?

    Svar
    • Cecilie

      Da tror jeg heller at jeg bare ville brukt lys, glutenfri melblanding, men det er bare å prøve med rismel. Det bør gå bra det og, vil jeg tro! 🙂 Xxx

      Svar
      • S

        Da prøver jeg med lys blanding på alt!

        Svar
  3. Christine

    Skal prøves! ?
    Hvilken olje bruker du?

    Svar
    • Cecilie

      Jeg bruker solsikke- eller maisolje. Synes de er best fordi det er lite/ingen smak på de. C.

      Svar

Etterlat et svar til Cecilie Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse