Siden magen min er ganske så fisefin, dvs. fru-vil-ikke-ha-fiber har jeg store problemer med glutenfrie knekkebrød med mye frø. Jeg måtte derfor finne på min egen oppskrift på glutenfrie knekkebrød, uten så mye frø og fiber. Etter å ha testet ut litt forskjellig har jeg kommet frem til en veldig god oppskrift.

Til ett stekebrett glutenfrie knekkebrød trenger du:

230 g. vann

50 g. olje

90 g. havremel (lag havremel selv)

90 g. TORO glutenfri lys blanding

1 ts. bakepulver

40 g. solsikkekjerner (kan droppes)

Litt salt og sesamfrø til å strø på toppen

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 160 g. varmluft. Bland vann, olje, mel, bakepulver og solsikkekjerner i en bolle. La blandingen stå å svelle i 10 min.

Smør blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Strø overflaten med litt salt og sesamfrø og stek knekkebrødet i 10 min. på midterste rille. Ta brettet ut og del knekkebrødet i mindre biter med et pizzahjul. Stek videre i 50 min.

La knekkebrødene bli kalde på en rist og oppbevar de i en tett boks.

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

9 Kommentarer

  1. Mona

    Disse var skikkelig gode. 🙂 Jeg tåler heller ikke mye fiber, så disse er midt i blinken. 🙂 Jeg hadde ikke solsikkekjerner, men hakket litt valnøtter og hadde i. Ble veldig godt.

    • Cecilie

      Oj, det var et godt tips og skal prøves, tusen takk! 🙂 Xxx.

  2. S

    Går det an å bruke rismel istedenfor havremel tror du?

    • Cecilie

      Da tror jeg heller at jeg bare ville brukt lys, glutenfri melblanding, men det er bare å prøve med rismel. Det bør gå bra det og, vil jeg tro! 🙂 Xxx

    • Cecilie

      Jeg bruker solsikke- eller maisolje. Synes de er best fordi det er lite/ingen smak på de. C.

  3. Anita

    Hei! Dette virker som en fin oppskrift! Men jeg har ikke varmluftsovn. Har du boen forslag til hvordan jeg kan få det til i vanlig ovn?

Etterlat et svar til Cecilie Hauge Ågotnes Avbryt svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.