lavFODMAP oppskrift: Hvordan lage risnudler på reise

av | Mine reisetips og erfaringer | 0 kommentarer

lavFODMAP oppskrift: Hvordan lage risnudler på reise

Middag er ikke det vanskeligste å få tak i når man er på reise og følger lavFODMAP-dietten, men noen ganger, spesielt når man er alene, kan det være et ork å gå ut og spise alene. Andre ganger vil man gjerne gå ut å spise sammen med mange andre, men er redd for å bli syk av maten. Da kan det, av og til ihvertfall, være greit å ha spist litt på forhånd. Middag er ofte også det mest kostbare måltidet i løpet av dagen, så om man ønsker å spare litt penger, kan det å lage seg mat på rommet være en god idee.

Etter at jeg postet bilder på Instagram av middagene mine fra Warsawa har jeg fått flere spørsmål om hvordan lage risnudler på reise, uten komfyr… Dette har jeg forklart i reiseboken min, men fordi det er så ufattelig enkelt deler jeg det gjerne her i bloggen også.

Fordi jeg aldri vet om jeg får tak i risnudler der jeg kommer pleier jeg alltid å ha med meg en pakke i kofferten.

Risnudler på reise

  • Vannkoker
  • En litt stor plastboks med lokk
  • Risnudler
  • Vann

Fremgangsmåte: Legg risnudlene i plastboksen og hell kaldt vann over, så mye at risnudlene blir dekket. La dette stå i 20-30 min. Hell av mest mulig av vannet (bruk lokket som «sil»).

Kok opp vann i vannkokeren og hell dette over risnudlene. La det stå i 3-5 min. Hell av vannet og risnudlene er klare til å spises!

Risnudlene kan spises sammen med salat, med litt kavli skinkeost/baconost (som er lavFODMAP), med kokt skinke eller du kan lage litt mer avanserte matretter i eggekokeren (om du har med deg). Flere tips til mat du kan lage på hotellrommet får du i lavFODMAP på reise

Hvordan lage risnudler på reise

Lagre

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Lignende innlegg

Eggkoker
Hverdagen, Mat og kjøkkenredskaper

Eggkoker

Ja, hva skal man egentlig med en eggkoker? Man kan da like godt koke eggene sine i en kjele, på en kokeplate? Det er ihvertfall det jeg alltid har tenkt, inntil jeg kom på den geniale ideen at jeg kan ta med meg eggkoker når jeg er ute og reiser. Ferske egg får jeg...

Les mer...