Ble invitert på Facebook av min datter til Glutenfri matmesse 2016 som skulle være på Norges Varemesse i Lillestrøm. Det var en del interessante foredrag som skulle holdes. Som f.eks. Cøliaki en trend eller en underdiagnoser sykdom av Wenche Frølich Foredrag om glutenfri bakst av Mone Eli Sæland Lav FODMAP en praktisk tilnærming og mestring av IBS av Cecilie Hauge Ågotnes. Det var samtidig mange utstillere med mange nye produkter for dem med cøliaki.

Jeg var på alle foredragene og dem var veldig interessante alle sammen. Det siste om FODMAP var nok det som var det mest personlig foredraget. Det var veldig opplysende og mange med meg som kjente seg igjen. Vi fikk mange tips av Cecilie Hauge Ågotnes som selv har plagene og jobber med foredrag om FODMAP ved blant annet Haukeland sykehus. Hun ga oss mange tips med hvordan vi kunne leve med IBS, alt fra hverdagen til sosiale lag. Hva som vi burde passe oss for og hva vi alltid burde ha forhånd. At vi ikke kunne forvente at alle rundt oss kunne forstå, men at vi må ta ansvar selv. Det er vi selv som må sette oss inn i hva vi kan spise og hva vi ikke burde spise.

Jeg føler at jeg hadde veldig utbytte av foredraget og at hun informerte at det var mange seriøse sider på Facebook om IBS. Jeg gleder meg til å få kjøpt den nye boka hun har skrevet som kommer i disse dager ut i butikken. Skal sette meg bedre inn i dette for det står kun på meg selv. Håper jeg får oppleve flere foredrag av Cecilie Hauge Ågotnes.