Dette er en relativt tykk, hvit ostesaus som kan brukes til både lasagne, som pastasaus med skinke og/eller bacon eller som en litt fyldigere hvit saus til fisk.

Glutenfri og laktosefri bechamelsaus

65 g. smør

70 g. rismel

8-9 dl. laktosefri melk

100 g. hvitost

Litt salt og pepper

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en gryte. Tilsett rismelet mens du pisker godt med en visp. Hell 8 dl. melk i smør/melblandingen og gi det hele et oppkok mens du hele tiden visper. Rismel bruker litt lengre tid på å tykne enn vanlig hvetemel, la derfor sausen stå på svak varme i 10-12 min. Om sausen er blitt for tykk kan du spe på med litt mer melk. Tilsett osten og gi sausen et kort oppkok slik at osten smelter inn i sausen. Smak til med salt og pepper.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.