Alle bildene i dette innlegget er tatt av fotograf Christin Eide

Nå er det snart påske og for mange betyr det snø, ski, sol og kos i hytteveggen. Da jeg var liten var vi alltid på hytta i påsken. Jeg liker å tro at jeg var glad i å stå på ski, men faktum er nok at jeg var mer glad i hyttelivet: Familiesamvær (hele slekten hadde hytte på samme sted), god mat og alle guttene i «trekket» (skiheisen).

Så hva gjør man når man går på lavFODMAP-dietten og skal på hytta? Man gjør det enkelt, man lager samme maten til alle sammen. Påske på lavFODMAP betyr digg mat for alle!

Frokost

Til frokost kan du lage vafler eller pannekaker med havremel istedenfor brød og ha egg og bacon som vanlig. Eller du kan lage surdeigsbrød av 100% spelt. (Husk at det bare er surdeigsbrød av 100% spelt som er lavFODMAP, ellers er spelt høy på FODMAP.) Hvis du setter deigen i dag rekker å lage deg din egen surdeigstarter før påsken setter inn! Om du har stekovn på hytta tar du med deg starteren og mel, setter deigen kvelden før, så har du nystekt brød om morgenen. Hvis du ikke har stekeovn kan du lage opp brød og ta med deg ihvertfall til de første dagene. Brødet kan også fryses ned om du har en fryser.

lavFODMAP spinatsuppe og surdeigsbrød med 100% spelt

Lunsj

Rester fra middag er godt å ha til lunsj. Har du spinatsuppe, gulrotsuppe eller tomatsuppe til middag en dag kan du ta dette med deg på termos dagen etter. Har du noen skiver med litt ost, egg og/eller omelett i tillegg blir dette en lunsj mange kommer til å misunne deg! Pailøs skinkepai er også både enkelt og kjempegodt!

lavFODMAP shorbread

Påskegodt

Husk at du kan spise mørk sjokolade!

Har du lyst på noe skikkelig søtt og godt i tursekken kan du lage fudge.

Istedenfor påskegodter kan du lage mange gode kaker og desserter; «Sjokoladedrøm» og «Kake med karamell- og havretopping» (oppskrift i «god mat for sensitive maer») holder seg i 3-4 dager og egner seg også godt til frysing. Sjokolademousse og sitronfromasj er godt både til dessert og kvelds.

Skal du ha hjemmepåske kan du lage verdens beste, den slår liksom aldri feil, uansett om det er påske, jul eller gebursdag! 🙂

 

God påske!

 

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.