Gluten- og laktosefri sitronfromasj

av | Desserter og kaker, lavFODMAP oppskrifter

Gluten- og laktosefri sitronfromasjGluten- og laktosefri sitronfromasj

Jeg hadde noen sitroner… og trengte å bruke de… den ene sitronen ble altså til sitronfromasj, så får vi se hva de andre sitronene blir til…

For å lage gluten- og laktosefri sitronfromasj trenger du:

270 g. laktosefri kremfløte

1 egg

45 g. sukker

3,5 plater gelatin

1/2 dl. vann

saften av 1 sitron

45 g. sukker

Fremgangsmåte:

1: Legg gelatinplatene i bløt

2: Pisk kremfløten til krem

  1. Lag eggedosis av egg og 45 g. sukker

4: Kok opp vannet sammen med sukkeret. Ta kjelen av platen og putt gelatinplatene i vannet slik at de smelter. Rør litt og bland inn sitronsaften.

5: Bland kremen og eggedosisen og rør inn gelatinblandingen. Sett kaldt!

TIPS! Noen liker å ha revet sitronskall i fromasjen, selv er jeg ikke så glad i det, men om du ønsker det kan du vaske sitronen godt, rive skallet og putte det i kremblandingen.

Lagre

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse