Lav FODMAP allround barbequesaus

av | mar 5, 2014 | lavFODMAP oppskrifter, Sauser og dressinger | 8 kommentarer

Etter 6 uker på lav FODMAP må jeg si jeg er litt lei av salt og pepper på kjøttstykkene mine. Jeg fant derfor ut at jeg ville prøve og lage en god lav FODMAP allround barbequesaus. Det viste seg at det skulle være lettere enn jeg hadde trodd på forhånd. Selv uten løk og hvitløk ble denne marinaden veldig smakfull som marinade til både svin, kylling og storfe.

Lav FODMAP allround barbequesaus

Du trenger:

125 g. ketchup

40 g. balsamicoglaze

45 g. olivenolje

15 g. glutenfri soyasaus (OBS! Mange reagerer på soyasaus, kan fint utelates!)

15 g. salt

1 ts. pepper

1 ts. Chilipulver el. knust chili. Jeg foretrekker det siste fordi det gir en fin tekstur

1 ts. Cayennepepper

1 ts. ingefær

1 ts. sesamolje

Tilbereding:

Grunnen til at jeg bruker balsamicoglaze og ikke balsamicoeddik er fordi jeg vil ha tykkelsen og sødmen fra balsamicoglazen. Basen her er ketchup, balsamicoglaze, olivenolje og salt. Vedr. salt, pepper og annet krydder: Du kan bruke det du har og så mye som du selv ønsker. Paprika, gressløk, karri, spiskummen, oregano, timian  er bare noen av krydderurtene du kan bruke i tillegg, eller i stedet for her.  Smak deg frem!

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

8 Kommentarer

 1. Anne Ramstad

  Hva med kremet balsamicoeddik som man får kjøpt i butikken? Er den low? Og kan i såfaåll den benyttes istedenfor å lage selv?

  Svar
  • Cecilie

   Som jeg sa til deg på Facebook, så er nok ikke hverken balsamicoglaze eller kremet balsamico testet, men balsamicoeddik er lav. Man får neppe i seg voldsomt store mengder med balsamico i dnne marinaden og jeg tenker derfor at den er lav.

   Svar
 2. Siri

  Hei! Kan man bruke rapsolje i stedet for sesamolje? Er ikke så mange «fancy» ingredienser å få tak i her jeg bor.. 🙂

  Svar
  • Cecilie

   Sesamoljen er med for å gi litt ekstra smak, men om du ikke har, går det helt fint å bare utelukke sesamoljen! 🙂

   Svar
 3. Lisa

  Tror du en kan bruke denne til bbq pizza :)??

  Svar
  • Cecilie

   Jeg tror kanskje den kan bli litt vel salt da, men om du reduserer saltet tror jeg det burde gå! C.

   Svar
 4. Karin-Maria

  Hei🙂tror du denne oppskriften passer til lam?
  Har en lammeribbeside i fryseren, jeg leter etter en marinade som vil passe med smak🙂

  Svar
  • Cecilie

   Hei, og beklager altfor sent svar. 🙂
   du kan fint bruke denne som en base for lam, men jeg ville puttet litt rosmarin oppi i tillegg.
   C.

   Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *