For 10 år siden var jeg i India. Den gangen fulgte jeg ikke lavFODMAP-dietten, men hadde veldig sensitiv mage og var selvfølgelig livredd for at jeg skulle bli syk i magen i løpet av den uken vi var i India. Før vi dro fikk jeg e-post fra min bror, som hadde vært i India noen år før meg:

Spis alt du orker, maten er kjempegod og du blir syk uansett!

Dette var jo lovende!

Jeg tok derfor alle forholdsregler jeg kunne. Jeg, som alltid har vært glad i kjøtt, gikk over til å bli vegetarianer.

Lagre

Jeg spiste heller ikke melk eller melkeprodukter med mindre det var kokt og jeg nektet å spise av skitne fat selv om det var aldri så uhøflig å ikke spise.  Jeg hadde heldigvis med meg kjekspakker som jeg alltid hadde i vesken, samt antibac og en haug med medisiner. Man kan vel trygt si at jeg var et vandrende apotek. De andre lo av meg, helt til de trengte noe i «medisinskapet». Godt med stor veske!

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ingen laktosefri lassi i India!

Jeg fikk derfor aldri drukket hverken laktosfri lassei eller vanlig lassi i India. Jeg kan derfor ikke skryte på meg at jeg smakte det første gang i India… Jeg kan dog skryte på meg at jeg har laget og drukket lassi sammen med en inder! Vanlig, tradisjonell lassi består stort sett av yoghurt litt melk og kardemomme og kanel, ev. litt andre krydder, men jeg har laget meg min egen vri.

Lagre

De som kjenner meg vet at jeg ikke er så glad i «helsekostmat». Ikke fordi jeg ikke liker det, men fordi jeg synes generelt sett at det er oppskrytt og uforholdsmessig dyrt, likevel har jeg testet ut chiafrø. Dessverre er ikke magen min veldig glad i det, så det blir neppe mange opskrifter med chiafrø i bloggen, men denne drikken her ble så god at den er verdt å prøve ut for dem som tåler chiafrø (Monash har satt 2 ss. som lavFODMAP).

Se også: Laktosefri iskaffe med sjokoladekrem

Laktosefri lassi

2 ts. chiafrø

1 dl. vann

1 dl. laktosefri yoghurt

litt kanel

litt kardemomme

litt sukker eller lønnesirup

Fremgangsmåte:

Legg chiafrøene i vann natten over. Min erfaring er at du må røre litt i frøene de første minuttene, eller klumper det seg. Bland inn resten av ingrediensene. Server med en isbit eller to. Superenkelt og kjempegodt!

Prøv også: Laktosefri smoothie

laktosefri lassi med chiafrø 2

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.