LavFODMAP smoothie med frukt og bær

av | Frokost og lunsj, lavFODMAP oppskrifter | 2 kommentarer

Fordi frukt, også lavFODMAP-frukt, inneholder fruktose anbefales det ikke mer enn 150 g. frukt per måltid. Du bør derfor ikke drikke ubegrenset mye av smoothie, men det er likevel et supert mellommåltid eller dessert!

For å få en smoothie som metter litt mer kan du tilsette litt havregryn.

Til LavFODMAP smoothie med frukt og bær

Til en person:

3-4 druer

2-3 jordbær

50 g. banan

Isbiter

ca. 120 -150 g. latkosefri yoghurt. (Jeg bruker q-meieriene sin vaniljeyoghurt. Den er ikke laktosefri, men laktoseredusert. På lavFODMAP-dietten er litt laktose fortsatt lav. Jeg er veldig sensitiv for laktose, men tåler denne fint.)

Om du bruker usøtet yoghurt kan det hende du trenger litt melis. Smak deg frem!

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene, utenom isbitene, i en blender. Serveres i glass med isbiter.

 

 

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. Hedda Blisten

    Det var små, søte flasker. Hvor har du fått tak i de?

    • Cecilie

      Dette er noen små flasker jeg har fått til sauser ol. når jeg har bodd på hotell. Jeg plukket av etikettene og vasket i oppvaskmaskin fordi jeg tenkte de kunne være fine til bilder. De er egentlig litt små til smoothie og passer bedre til sauser og dressinger, men jeg syntes de ble så fine på bilder…. 🙂

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.