[fusion_builder_container hundred_percent=»no» equal_height_columns=»no» menu_anchor=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» class=»» id=»» background_color=»» background_image=»» background_position=»center center» background_repeat=»no-repeat» fade=»no» background_parallax=»none» parallax_speed=»0.3″ video_mp4=»» video_webm=»» video_ogv=»» video_url=»» video_aspect_ratio=»16:9″ video_loop=»yes» video_mute=»yes» overlay_color=»» video_preview_image=»» border_color=»» border_style=»solid» padding_top=»» padding_bottom=»» padding_left=»» padding_right=»» type=»legacy»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ layout=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_color=»» border_style=»solid» border_position=»all» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding_top=»» padding_right=»» padding_bottom=»» padding_left=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» center_content=»no» last=»true» min_height=»» hover_type=»none» link=»» border_sizes_top=»» border_sizes_bottom=»» border_sizes_left=»» border_sizes_right=»» first=»true» type=»1_1″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Glutenfrie gulrotmuffins slår aldri feil!

Alle som har smakt disse muffinsene må spørre flere ganger om de virkelig er glutenfrie. Mange sier til og med at det er den beste gulrotkaken (kake, muffins… whatever… 🙂 ) de noensinne har smakt! Jeg har til og med en venninne som alltid bestiller disse muffinsene når jeg kommer på besøk, selv om hun ikke trenger å spise hverken lavFODMAP, glutenfritt eller laktosefritt.

Prøv også: Gluten- og laktosefri verdens beste

Vil du heller lage gulrotkake? Da kan du doble oppskriften.

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Glutenfrie gulrotmuffins

(7-8 stk)

2 egg

130 g. sukker

65 g. glutenfri, lys melblanding (jeg bruker TORO sin lys glutenfri melblanding)

1/2 ts. natron (om du bruker annet mel, uten hevemiddel, kan du ta 1 ts.)

1,5 ts. kanel

75 g. olje

90 g. revet gulrot

Smør, og laktosefri ostekrem:

100 g. smør

200 g. laktosefri Philadelphiaost

100-150 g. melid (jeg liker at kremen ikke er for søt)

Se også: Slik lager jeg gluten- og laktosefri fyrstekake

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8351″][fusion_text columns=»» column_min_width=»» column_spacing=»» rule_style=»default» rule_size=»» rule_color=»» content_alignment_medium=»» content_alignment_small=»» content_alignment=»» hide_on_mobile=»small-visibility,medium-visibility,large-visibility» sticky_display=»normal,sticky» class=»» id=»» font_size=»» fusion_font_family_text_font=»» fusion_font_variant_text_font=»» line_height=»» letter_spacing=»» text_color=»» animation_type=»» animation_direction=»left» animation_speed=»0.3″ animation_offset=»»]

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Pisk egg og sukker til eggedosis og bland inn melet blandet med natron og kanel. Tilsett oljen og gulroten og bland godt. Røren kan godt stå å hvile i 5-10 min.

Liker du ikke gulrotkake? Lag verdens beste glutenfrie brownies!

Stekes i 10-13 min, midterste rille.

Bland alle ingrediensene til ostekremen og smør på muffinsene når de er blitt helt kalde. Vær så god, her har du utrolig gode glutenfrie gulrotmuffins!

Lagre

Lagre

[/fusion_text][fusion_global id=»8351″][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

4 Kommentarer

  1. Ida

    Hei! Hvor mange muffins blir det av denne oppskriften? 🙂

    Svar
    • Cecilie

      Oj, det er jeg litt usikker på, men kanskje rundt 15? Xxx.

      Svar
  2. Sol

    Hvor lenge holder de seg? Får besøk i morgen som spiser lavfoodmap, men tenkte å bake disse i kveld. 🙂

    Svar
    • Cecilie

      De holder seg til i morgen. Bare pakk de godt inn, sett i kjøleskapet, men da ut 30 min til 1 time før de skal serveres. C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse