Glutenfrie gulrotmuffins slår aldri feil!
Alle som har smakt disse muffinsene må spørre flere ganger om de virkelig er glutenfrie. Mange sier til og med at det er den beste gulrotkaken (kake, muffins… whatever… 🙂 ) de noensinne har smakt! Jeg har til og med en venninne som alltid bestiller disse muffinsene når jeg kommer på besøk, selv om hun ikke trenger å spise hverken lavFODMAP, glutenfritt eller laktosefritt.
Prøv også: Gluten- og laktosefri verdens beste
Vil du heller lage gulrotkake? Da kan du doble oppskriften.
Glutenfrie gulrotmuffins
(7-8 stk)
2 egg
130 g. sukker
65 g. glutenfri, lys melblanding (jeg bruker TORO sin lys glutenfri melblanding)
1/2 ts. natron (om du bruker annet mel, uten hevemiddel, kan du ta 1 ts.)
1,5 ts. kanel
75 g. olje
90 g. revet gulrot
Smør, og laktosefri ostekrem:
100 g. smør
200 g. laktosefri Philadelphiaost
100-150 g. melid (jeg liker at kremen ikke er for søt)
Se også: Slik lager jeg gluten- og laktosefri fyrstekake
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis og bland inn melet blandet med natron og kanel. Tilsett oljen og gulroten og bland godt. Røren kan godt stå å hvile i 5-10 min.
Liker du ikke gulrotkake? Lag verdens beste glutenfrie brownies!
Stekes i 10-13 min, midterste rille.
Bland alle ingrediensene til ostekremen og smør på muffinsene når de er blitt helt kalde. Vær så god, her har du utrolig gode glutenfrie gulrotmuffins!
Hei! Hvor mange muffins blir det av denne oppskriften? 🙂
Oj, det er jeg litt usikker på, men kanskje rundt 15? Xxx.
Hvor lenge holder de seg? Får besøk i morgen som spiser lavfoodmap, men tenkte å bake disse i kveld. 🙂
De holder seg til i morgen. Bare pakk de godt inn, sett i kjøleskapet, men da ut 30 min til 1 time før de skal serveres. C.