Saus med dill smaker perfekt til rekesmørbrød!
Jeg spiser veldig sjeldent majones. Ikke fordi jeg ikke liker det, mest fordi vi sjeldent har det i hus. De gangene jeg spiser majones blir altså når jeg har laget hjemmelaget. I går kjøpte jeg reker til lunsj. Til reker må jeg ha dill, sitron og majones eller saus. Gårsagens saus med dill ble til mens mens jeg laget den, men jeg tror jeg har målene sånn noenlunde. Her kan du bruke hjemmelaget majones eller kjøpt, jeg laget hjemmelaget.
Saus med dill
Dill
Laktosefri rømme
Litt sukker
Litt salt
Litt sitron
Majones eller hjemmelaget majones
Fremgangsmåte
Bland majones (hvis du har kjøpt majones kan du godt blande inn litt lime- eller sitronsaft), dill og laktosefri rømme. Bruk ca. 2/3 majones og 1/3 rømme og så mye dill du liker. Smak til med litt sukker og salt. La blandingen stå i 15 min.
Dette såg himla godt ut! Sjømat er toppers! Kan eg bruke rapsolje istadenfor mais- eller solsikkeolje?
Rapsolje går helt fint! 🙂