Saus med dill smaker perfekt til rekesmørbrød!

Jeg spiser veldig sjeldent majones. Ikke fordi jeg ikke liker det, mest fordi vi sjeldent har det i hus. De gangene jeg spiser majones blir altså når jeg har laget hjemmelaget. I går kjøpte jeg reker til lunsj. Til reker må jeg ha dill, sitron og majones eller saus. Gårsagens saus med dill ble til mens mens jeg laget den, men jeg tror jeg har målene sånn noenlunde. Her kan du bruke hjemmelaget majones eller kjøpt, jeg laget hjemmelaget.

Saus med dill

Dill

Laktosefri rømme

Litt sukker

Litt salt

Litt sitron

Majones eller hjemmelaget majones

Fremgangsmåte

Bland majones (hvis du har kjøpt majones kan du godt blande inn litt lime- eller sitronsaft), dill og laktosefri rømme. Bruk ca. 2/3 majones og 1/3 rømme og så mye dill du liker. Smak til med litt sukker og salt. La blandingen stå i 15 min.

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. matmorgro

    Dette såg himla godt ut! Sjømat er toppers! Kan eg bruke rapsolje istadenfor mais- eller solsikkeolje?

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.