Når man kun er to stykker i husholdningen er det supert å kunne lage glutenfri blåbærcrumble i porsjonsformer, slik jeg gjorde for noen dager siden. Både mannen min og jeg elsker blåbærcrumble og hadde vi hatt en hel kake, hadde vi nok spist den. Derfor er det bra med porsjonsformer. Er det tomt, er det tomt… 🙂

Servert med laktosefri is, eller bare laktosefri krem, blir det en skikkelig mektig dessert. Vil du ha en litt lettere dessert kan du lage gluten- og laktosefri vaniljesaus eller vaniljekrem til.

Prøv også: Oppskrift på lavFODMAP vaniljesaus

Du kan selvfølgelig bytte ut blåbærene med de lavFODMAP-bærene du måtte ha i huset/frysen, f.eks. bringebær eller jordbær. Bruker du jordbær ville jeg ha kuttet bærene i mindre biter.

Det aller beste med glutenfri blåbærcrumble er at det er utrolig raskt og enkelt å lage den. Vanlig pai skal danderes og pyntes, mens her bare smuldrer du deigen på plass. Perfekt når du har det travelt!

Glutenfri blåbærcrumble

Til to personer trenger du:

50 g. glutenfri lys melblanding (jeg bruker TORO lys, glutenfri melblanding*)

30 g. sukker

30 g. kaldt smør

1 ss. vann

75-100 g. blåbær (gjerne frosne)

Se også: lag en supergod blåbærkake!

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Bland glutenfri melblanding, sukker og smør i en bolle. Smuldre smøret inn i melet og tilsett vannet. Deigen kan gjerne være litt smuldrete.

Hvis du bruker frosne bær, eller bær som har veldig mye fuktighet i seg, kan du godt blande bærene med en ts. glutenfri lys melblanding.

Fordel halve deigen i to ildfaste former. Hell på blåbærene og smuldre over resten av deigen på toppen.

Sett formene inn i ovnen og stek i ca. 20-25 minutter.

*Jeg er ikke sponset av TORO, men fordi jeg vet at glutenfrie melblandinger oppfører seg forskjellig, oppgir jeg hvilken melblanding jeg bruker.

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.