Glutenfri og laktosefri vaniljesaus

av | Desserter og kaker, lavFODMAP oppskrifter

Å lage glutenfri og laktosefri vaniljesaus er veldig enkelt. Om du ikke orker å lage hel fra bunnen så kan du faktisk bruke Freia sin pose med vaniljesaus og bruke laktosefri melk. Den er også lavFODMAP!

Glutenfri og laktosefri vaniljesaus

2 dl. laktosefri melk

1 eggeplomme

20 g. sukker

Vaniljestang eller vaniljesukker

7 g. maisenna

Fremgangsmåte:

Bland eggeplommen med maisenna. Blir det for tykt kan du spe med bittelitt kald melk. Varm opp melken, sukkeret og vaniljesukkeret/frøene fra vaniljestangen. Tilsett eggeblandingen og rør godt mens du varmer det hele opp igjen til sausen har begynt å tykne. Er sausen for tykk kan du spe med litt mer melk.

Vil du lage vaniljekrem? Da finner du oppskriften her.

Annonse
Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. kristin

    Hei! Jeg vet at sorbitol er høyfodmap, men lurte på om du vet om en matvare også er høyfordmap dersom sorbitol er blitt brukt kun som stabilisator? 🙂

    Svar
    • Cecilie

      Ja, dessverre! Sorbitol, eller E420, er alltid høy. C

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Annonse