lavFODMAP fløyelskake

av | jan 29, 2016 | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 6 kommentarer

Jeg har aldri spist fløyel før, men jeg kan tenke meg at det minner om konsistensen på denne gluten- og laktosefrie kaken som jeg laget da vi bodde i Kina. Kaken fikk altså navnet lavFODMAP fløyelskake, fordi den har konsistens som fløyel, synes jeg…




I Kina hadde vi en bitteliten ovn, med kun overvarme. Den kostet ca. 300 kroner og var lett som en plett, så ikke akkurat den beste kvaliteten. Å lage en ny oppskrift med DEN ovnen var litt risikabelt, men jeg hadde med meg både glutenfri lys melblanding, kokesjokolade og til og med laktosefri kremfløte, fra Norge, så da måtte jeg bare prøve. Kaken ble så god at de kinesiske gjestene fortsatt snakker om den kaken!

Jeg var litt spent på om den ville bli like god her hjemme, i min egen, litt større og bedre ovn. Jeg kan trygt si at oppskriften er verdt å prøve. Ikke minst også fordi kaken er kjempelett å lage.

Glad i sjokolade? Prøv også: Verdens beste gluten- og laktosefrie brownies

LavFODMAP fløyelskake:


6 egg

200 g. mørk kokesjokolade (jeg bruker Coop sin, den er helt uten melk og lavFODMAP)

240 g. smør

200 g. sukker

50 g. glutenfri lys melblanding (jeg bruker TORO sin lys glutenfri melblanding)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Prøv også: Gluten- og laktosefri fyrstekake

Smelt smørret og smelt sjokoladen i det varme smørret. Del hviten og plommen fra eggene og pisk hviten helt stiv. Tilset sukkeret og pisk videre i 2-3 mi. Tilsett eggeplommene og pisk videre i 1-2 min. Tilsett melet og rør inn smør- og sjokolademassen. Hell røren i en liten langpanne.



Stek kaken i 15-20 min. på midterste rille.

Servers med laktosefri krem. Tenk at dette er lavFODMAP – og sååååå godt!

Prøv også: Gluten- og laktosefri kake med karamell og sjokolade

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

6 Kommentarer

  1. kristel

    Hei. Hvilken størrelse er det på formen? Jeg brukte en liten form som jeg tror er for liten fordi den måtte stå i 30 min ekstra og jeg tror den fremdeles ikke er helt gjennomstekt. Kan jeg lage denne i en rund kakeform og i hvilken størrelse?

    Svar
    • Cecilie

      Jeg brukte en form som er litt mindre enn langpanneformen til stekeovnen. Jeg vil tro du kan bruke en rund kakeform ja, men det er mulig du får problemet med at den må stå litt lenger da og.

      Svar
  2. Anne

    Lagde denne i julen, aldri smakt en så godt glutenfri kake! Fløyelskake er virkelig det rette navnet på denne kaken. Med jordbær, pisket krem servert på siden og iskrem for de som kunne spise det var denne kaken helt fortreffelig.

    Langpannen jeg hadde hjemme var alt for stor, så jeg bestemte meg for å prøve å steke kaka i en springform i stedet. Kaken måtte steke i hele 50 minutter, men det fungerte helt fint for de som måtte lure på om det går an.

    Svar
    • Cecilie

      SÅ gøy å høre at du likte kaken! Sjokolade og jordbær er ALDRI feil, ei heller laktosefri krem…. eller iskrem… 🙂 Takk for tipset om å lage kaken i springform! Jeg laget den i en bitteliten form i en bitteliten ovn, i Kina, første gangen jeg laget den. Da ble den veldig høy, men måtte også stå i nesten en time. C.

      Svar
  3. Silje Grøtheim

    Heija.
    Bare lurte på om jeg kan bruke vanlig langpanne til steking, eller vil kaken bli for tynn til det. ? Mvh silje

    Svar
    • Cecilie

      Ojoj, litt sent svar her…. Vanlig langpanne blir for stor. Du kan jo ev. prøve å doble oppskriften hvis du vil bruke en vanlig langpanne. C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.