Verdens beste glutenfrie brownies

av | mai 4, 2018 | Desserter og kaker, Kos, lavFODMAP oppskrifter | 9 kommentarer

Planen min i dag var ikke å lage verdens beste glutenfrie brownies. Planen var bare at jeg, fordi jeg våknet så utrolig tidlig, ville lage en ny oppskrift. Siden det er lenge siden jeg har laget ny kakeoppskrift valgte jeg å lage en brownies.

Det er alltid like spennende å lage en ny oppskrift. Det kan bli katastrofe, noe som dessverre har skjedd noen ganger… Og det kan bli full klaff på første forsøk.

Siden jeg måtte ta bildet før jeg tok med meg kaken på jobb, fikk jeg også smakt en liten bit. Den lille biten jeg smakte var ikke vond så jeg tok sjansen på å dele kaken med de andre grunderne på jobb. Noe de var veldig glade for!

«Jeg liker egentlig ikke glutenfritt, men dette var kjempegodt!»

«Dette er den beste glutenfrie brownies jeg har smakt!»

«Fy søren for en god kake!»

«Kan jeg ta et stykke til?»

Kaken er ikke bare verdens beste glutenfrie brownies, men også utrolig lett og rask å lage! Vil du prøve, så kommer oppskriften her!

Verdens beste glutenfrie brownies

200 g. smør

150 g. mørk sjokolade, 70% sjokolade

5 egg

460 g. sukker

200 g. Toro lys, glutenfri melblanding (jeg har merket at baksten blir forskjellig etter hvilket mel man bruker, derfor har jeg oppgitt hvilket mel jeg bruker).

2 ss. kakao

1-2 never med valnøtter

Litt melis til pynt

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smøret. Legg sjokoladen i det varme smøret og rør til sjokoladen har smeltet.

Pisk eggene lett og pisk in sukkeret. Hell sjokoladeblandingen i eggeblandingen og tilsett melet blandet med kakaoen.

Legg røren i en bakepapirkledd liten langpanne og dryss over valnøttene. Stek kaken i 20-25 minutter.

Når kaken er blitt kald, dryss littmelis på toppen!

NB! Selv om det er mye sukker i denne kaken, er det likevel mindre sukker enn i en vanlig brownies. Kaken blir derfor ikke seig, men den blir derfor heller ikke så søt og mektig!

Vil du heller ha en søt, klassisk brownies får du oppskriften her.

 

 

 

 

 

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, Entreprenør, blogger og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Jeg å dele hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, slik som hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

9 Kommentarer

  1. Tina

    Denne så god ut!
    Kan jeg spise denne under eliminasjonsfasen?

    Svar
    • Cecilie

      Det kan du!

      Svar
  2. Lisa

    Denne såg utrolig god ut! Passer denne for de som har glutenallergi også? ? Må man bare passe på at sjokoladen er glutenfri??

    Svar
    • Cecilie

      Ja, den er glutenfri så lenge du bruker glutenfritt mel og sjokolade!

      Svar
    • Cecilie

      Det stemmer! Og den er farlig god… Det er veldig mange som spør om den virkelig er glutenfri! 🙂

      Svar
  3. Nora

    En av de beste kakene jeg har smakt, herlig at man kan spise denne i eliminasjonsfasen! Tusen takk for oppskrift 😀

    Svar
    • Cecilie

      Såååå gøy å høre! Du er ikke den eneste som har sagt det forresten. På jobben er det bare jeg som trenger glutenfritt, men ALLE elsker denne kaken. 🙂

      Svar
  4. Martine

    Denne må prøves!! Kan den fryses?

    Svar
    • Cecilie

      Jeg har ikke prøvd å fryse den selv, men regner med at det burde gå bra ja! C.

      Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.