Etter at jeg prøve meg på denne oppskriften har jeg laget perfekte glutenfrie croissanter med min egen oppskrift. Fordi jeg synes det er greit å ha med innlegg med ikke helt perfekt resultat, lar jeg likevel dette innlegget ligge.
For noen måneder siden prøvde jeg å lage glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig, men forsøket med mørdeig gikk heller dårlig. Jeg husker ikke hva som skjedde, om det ble spiselig eller ei, men det ble hverken glutenfrie croissanter eller butterdeig!
I går fant jeg ut at jeg måtte prøve igjen, med gjærdeig som base. Jeg brukte loffen fra det glutenfrie verkstedet som base, men du kan sikkert bruke andre melblandinger og. Jeg byttet ut kesam med laktosefri rømme og smøret med olje. I tillegg til ingrediensene til melblandingen trenger du kjøleskapskaldt smør og et pisket egg til pensling.
Fremgangsmåte:
Lag deigen som anvist på pakningen og la den heve i ca. 1 times tid.
Bruke mye mel og kjevle ut et stort rektangel. Skjær kjøleskapskaldt smør i skiver og legg på halve deigen. Brett den. Legg mer smør på halve deigen og brett en gang til.
Kjevle deigen ut på nytt igjen og gjenta. forrige steg.
Kjevle ut deigen enda en gang og lag trekanter som på bildet. Rull de sammen til horn eller legg litt lavFODMAP syltetøy i midten på en firkant og brett opp kantene rundt. Sett baksten på bakepapirkledd stekebrett og sett det hele kaldt i 30-40 min.
Pensle croissantene og/eller wienerbrødene med egg og stek på midterste rille, 225 grader i ca. 20 min.
Jeg kan ikke skryte på meg at dette ble som vanlige croissanter eller wienerbrød. De ble langt i fra så fluffy og «flakete» som de skal være, men absolutt spisende om man ikke tåler gluten/hvete/FODMAP!
0 kommentarer