«Hvorfor bruker du ikke bare balsamicoeddik da, mamma?» Spurte sønnen. «Fordi balsamicoeddik har en lei tendens til å renne av salaten og ligge igjen som en dam, blandet med olje, på tallerkenen, gutten min!» Var svaret. Dessuten smaker hjemmelaget balsamicoglaze så mye bedre enn den tynne…

Balsamicoglaze

1 dl. balsamicoeddik

15-20 g. brunt sukker

litt salt

Fremgangsmåte

Bland balsamicoeddik og sukker i en teflonstekepanne. Kok opp mens du hele tiden rører. Skru med varmen slik at det småputrer. Rør hele tiden, i ca. 10-15 min., til eddiken er redusert til ca. det halve. Pass på at det ikke svir!  Avkjøl. Jeg hadde en tom flaske med balsamicoglaze (fra butikken) som jeg vasket godt og helte min egen på. Om du får problemer med å helle over kan du lage deg en trakt av matpapir eller bakepapir. Bare husk at du må rulle papiret flere ganger utenpå hverandre slik at du ikke brenner deg på den varme væsken.

Om man ønsker litt mer smak kan man koke eddiken med en kanelstang, litt vanilje, hvitløk (for de som tåler det) eller litt revet appelsinskall. La det koke med fra begynnelsen.

Hjemmelaget balsamicoglaze

Balsamicoglaze er kjempegodt på salat, til kjøtt og fisk og er dekorativt til pynt! En morgen, etter at jeg hadde laget en porsjon, brukte jeg restene i stekepannen til speilegget mitt. Kan anbefales!

Hjemmelaget balsamicoglaze

 

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

2 Kommentarer

  1. gina myhra

    Holdbarhet på balsamicoglazen ? Er jo fristende å lage stor porsjon…

    • Cecilie

      For å være helt ærlig, så må jeg innrømme at jeg ikke vet. Det jeg vet er at jeg pleier å lage en stor porsjon og har den stående i kjøleskapet i flere måneder. Jeg kan dog ikke garantere dette. 🙂 C.

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.