Sa jeg at jeg har mye sitroner og lime i huset? Det må jo brukes! I utgangspunktet er jeg ikke så glad i sitrus, men… STEIKE (beklager kraftuttrykket), denne var bare helt himmelsk god. Så langt har jeg spist den bar, på glutenfritt brød, på glutenfri frokostpannekake med havre og blandet med krem. Jeg kan også tenke meg den er god i makroner, som topping på kaker og muffins, sammen med laktosefri is, i en ostekake (jeg tenker ut noe her… 🙂 )… Jeg tror det er uante muligheter med noe som er så godt!

Gluten- og laktosefri limecurd

2 eggeplommer

100 g. sukker

2 lime, saften av begge og eventuelt om du vil ha revet limeskall

25 g. smør (må være kaldt)

Fremgangsmåte

Pisk sammen eggeplommene, sukker og limesaften. Sett bollen i vannbad og varm opp mens du rører godt hele tiden. Blandingen skal bare varmes til den blir tykk, ikke koke (da blir det eggerøre….) La blandingen stå i vannbadet mens du rører i ca. 6-8 min. Kjøl ned litt (1-2 min.) og rør inn smøret i tre omganger. Tilsett det revne limeskallet og sett kaldt. Limecurd’en vil bli fastere etter å ha stått i kjøleskapet i noen timer.

Lagre

Lagre

Cecilie Hauge Ågotnes

Cecilie Hauge Ågotnes

Grunder, skribent og forfatter

Siden jeg alltid har likt å skrive og å lage mat ble det naturlig for meg å starte denne bloggen for å fortelle min IBS-historie. Her deler jeg hverdagen med irritabel tarm og alt som følger med, hvordan jeg har praktisert lavFODMAP-dietten og hvordan det er å leve med kronisk sykdom.

Del denne oppskriften på:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.