Før jeg dro til Tokyo eksperimenterte jeg litt med surdeigsbrød bakt i stekepanne. Vi har ikke komfyr i leiligheten vår, men vi har altså to kokeplater og en stekepanne + en mikrobølgeovn. Man kommer langt med det bare man er litt oppfinnsom! Da vi bodde i Kina hadde vi kokeplate på gass, som var umulig å regulere, så der hadde jeg med meg vaffeljernet, noe som reddet meg mang en gang.

I kofferten denne gangen hadde jeg med meg speltsurdeigsstarteren og to poser med speltmel. (I tillegg hadde jeg allerede noen poser med glutenfri lys melblanding og noen pakker med glutenfrie brødskiver.)

Les mer: Hvorfor trenger jeg ikke 100% glutenfritt når jeg følger lavFODMAP-dietten!

Da jeg var hjemme eksperimenterte jeg med å lage tynne pitabrød-liknende brød. Dette ble helt ok, men ingen høydare. Muligens fordi jeg ikke lot de etterheve, men la de rett på stekepannen? Anyway, da jeg kom til Tokyo laget jeg en omgang med disse tynne brødene, men fant ut jeg ville prøve å lage små rundstykker, som brytebrød, i stekepannen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Surdeigsbrød bakt i stekepanne ble en stor hit og både sønnen og mannen digget det. (Spesielt mannen, som har vært her i 7 måneder og ikke spist skikkelig brød på samme tid, ble veldig glad for brytebrødet mitt!)

Surdeigsbrød bakt i stekepanne

Surdeigsbrød bakt i stekepanne

Bruk fremgangsmåten på speltsurdeig som i hovedoppskriften.

Etter andre heving i kjøleskapet lager du små rundstykker av deigen. Legg rundstykkene, ganske tett, i stekepannen. Jeg brukte en teflonstekepanne og da trenger du ikke å smøre pannen. Jeg er usikker på om jeg ville brukt en stekepanne som trenger smøring fordi jeg er redd fettet vil svi seg. MEN det er bare å prøve!

Prøv også: Kanelsnurrer av surdeig

Etterhevet rundstykkene, med lokk på, i ca 1 time.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Etterhevet rundstykkene, med lokk på, i ca 1 time.

Sett stekeplaten på fullt og sett stekepannen på. Skru ned varmen etter ca 1,5 min. Det er vanskelig å si hvor lavt ned man skal gå siden alle kokeplater er forskjellige, men jeg hadde in på tredje laveste. Her må du prøve deg frem!

Stek rundstykkene MED LOKK, i 20 min. Bruk en stekespade og snu rundstykkene, som nå er blitt et brytebrød. Legg lokket på og stek i ca. 20 min. til.

TIPS

Legg små ostebiter i midten av rundstykkene!